2017. január 14., szombat

A Nespresso bemutatja első érlelt kávéját


Először kínál érlelt kávét a Nespresso, a SELECTION VINTAGE 2014 Limited Edition őrleményt, mely a csúcsminőségű sajtokhoz, húsokhoz és borokhoz hasonlóan, hosszan tartó, szakavatott érleléssel nyerte el gazdag és telt ízét.



Az érlelt típusú kávé rendkívül különleges és keresett terméknek számít, mivel az éveken át tartó folyamat az érzékelés új dimenzióit tárja fel. A SELECTION VINTAGE 2014 őrlemény alapanyaga a magasan fekvő kolumbiai felföldeken három évvel ezelőtt szüretelt Arabica, amely a gondos érlelést követően elegánsan fás és lágyan gyümölcsös jegyekben gazdag, komplex ízvilágot és bársonyos textúrát mutat.
A kávé érlelésének hagyománya az 1700-as évekig nyúlik vissza, amikor az Indonéziában betakarított kávét hosszú hónapokon át tartó hajóúttal szállították Európába. A fából épített hajótestekben a kávét szabadon átjárta a nedves tengeri levegő, és a sós víz hatására a kávébabok megduzzadtak. Kirakodás után a kávébabot a napon szárították, s eközben megváltozott az ízük. Az is előfordult, hogy a kávét Indonéziában raktározták mindaddig, amíg be nem futott a következő, Európába tartó hajó, és a tárolás ideje alatt a kávészemek ki voltak téve a hőmérséklet és a napfény folyamatosan változó hatásainak. Mindkét esetben ugyanaz történt: a kávébabok fizikai szerkezete az idő elteltével megváltozott, ez pedig erősen befolyásolta, hogyan reagáltak a pörkölésre, és hogy milyen aromák teljesedtek ki bennük.
A SELECTION VINTAGE 2014 érlelése természetesen már egy egészen új módszerrel történik, amit a Nespresso szakértői dolgoztak ki arra törekedve, hogy az érési folyamat minden előnyét megőrizzék, ám magát az érlelést szabályozott környezetben végezhessék.
A szakértők az új eljárás során pontosan beállították az időtartamot, az oxigénszintet, a levegő páratartalmát, valamint a légnyomást - sőt még a bezsákolt kávé rotációját is megtervezték, hogy az érlelés tökéletesen egyenletes legyen. A gondos kezelés eredményeként a zöldellő kolumbiai felföldön frissen szüretelt Arabica kávébabok idővel SELECTION VINTAGE 2014 kávévá alakultak.
Karsten Ranitzsch, a Nespresso kávé részlegének vezetője elmondta: „A SELECTION VINTAGE 2014 bevezetésével az volt a szándékunk, hogy a jól ismert minőséghez egészen újszerű aromát társítsunk. Ezért olyan eszközhöz nyúltunk, amely közismert az élelmiszerek és az italok világában. Ez a gondosan kiszámított kezelési folyamat különleges, egyedi aromavilágot eredményezett."
A Nespresso kávészakértőinek ajánlását tekintse meg az alábbi linkeken:
https://youtu.be/YkoraX_chZo
https://www.youtube.com/watch?v=jKkJVxbzmxE&feature=youtu.be
https://youtu.be/WRoDIqeA8oc
A SELECTION VINTAGE 2014 bemutatásának alkalmából a két darabból álló Reveal Espresso Intense pohárkészlet különleges díszcsomagolásban is megvásárolható 9990 Ft áron. A Nespresso szakértői a Riedel üvegformáló mestereivel közösen alkották meg e gyönyörű kristály kóstolópoharakat. A gondosan megformált pohárban tökéletesen bontakozik ki a kávé kiegyensúlyozott aromája, kiemelve az ital lágyságát, így a kóstolás a lehető legmagasabb szintű érzéki élményt nyújtja.
A SELECTION VINTAGE 2014 kávé 2017. január 16-tól korlátozott ideig világszerte a Nespresso Boutique-okban, online a www.nespresso.com honlapon, valamint a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül megrendelve lesz kapható.
 

Nincsenek megjegyzések: