2017. január 31., kedd

Űzd el a telet kávékoktélokkal




Pörkölj oda a télnek: kávékoktélok egy kis extrával. Mínuszok, hóesés, lefagyott utak és véget nem érő hideg. Még mindig nyakig benne vagyunk a télben, de már mindenki számolja vissza a napokat az első tavaszi napsugarakig. Hogy egy kis forróságot hozzunk a dermesztő januárba, bemutatunk három olyan koktélt, amelyeknek nemcsak a kávé szerelmesei, de a gasztrokalandorok sem tudnak ellenállni.



Íme, néhány ötlet a Budapest Baristas legkreatívabb baristáitól.

Chai Tea Cappuccino
- 2cl presszókávé
- 2cl Finlandia vodka
- szegfűszeg
- kardamom
- fekete tea
- cukor
- tej
Elkészítés:
Először készítsük el a chai tea szirupot, amelyhez főzzük fel a fekete teát, szegfűszeget, kardamomot cukorral, amíg az szirup állagú nem lesz. Ezt követően a presszókávét, vodkát és tetszőleges mennyiségű chai tea szirupot öntsük egy shakerbe és rázzuk jól össze. Kézi tejhabosítóval készítsünk tejhabot, majd a shakerből töltsük az italt egy bögrébe, a tejhabbal pedig öntsük fel.

Nordic Espresso
- 4cl Finlandia vodka
- 2 cl presszókávé
- 1 cl cukorszirup
- narancs
Elkészítés:
A cukorszirupot töltsük egy martinis pohárba, a presszókávét és a vodkát pedig egy shakerbe. A shakert jól rázzuk össze, majd az italt öntsük a cukorszirupra. Dekorációnak vágjunk fel egy narancsot apró szeletekre, amelynek egy negyedbe bevágott cikkét helyezzük a pohár szélére.  

 Finnish cold brew
- gyömbér
- 1dl tonic
- 2dl cold brew
- 2cl Finlandia vodka
Elkészítés:
A cold brew elkészítéséhez világos, közepes pörkölésű, 100% arabica kávé a legkiválóbb választás. Ennek durva őrleményét öntsük fel hideg vízzel, majd 10-12 órára tegyük a hűtőbe és hagyjuk ázni, ha letelt az idő szűrjük le. Ezt követően reszeljünk egy kevés gyömbért poharunkba, öntsünk rá 1dl tonic-ot, 2cl vodkát és a kapott cold brew-t.

http://www.finlandia.com
 

Nincsenek megjegyzések: