2014. április 3., csütörtök

Ördögkatlan: A Katona József Színház és Lajkó Félix az idei díszvendégek között




A Katona József Színház, Lajkó Félix hegedű virtuóz, Horváth Csaba és a Forte Társulat, valamint Lengyelország is díszvendég lesz az idei Ördögkatlan Fesztiválon, amelyet augusztus 5. és 9. között rendeznek meg.
A fesztivál, amelynek idén is Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend ad otthont, már hagyományosan a Quimby koncertjével indul augusztus 5-én este.


A díszvendégek több napon keresztül részt vesznek a fesztivál életében, több produkcióval készülnek, így különböző oldalaikról ismerheti meg őket a közönség - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az idei díszvendégek között van Lajkó Félix, aki különböző formációkban fog muzsikálni. A budapesti Katona József Színház többek között a szabadkai Népszínház Magyar Társulatával közösen létrehozott - az idei POSZT versenyprogramjába is beválogatott - Vörös című előadással és A mi osztályunk című darabbal szerepel a fesztiválon.

Horváth Csaba rendező-koreográfus és a Forte Társulat is több előadással érkezik az Ördögkatlan Fesztiválra, amelynek Lengyelország is a díszvendége lesz. A fesztivál négy falucskájában így időről időre felbukkannak majd lengyel workshopok, zenekarok és utcaszínházi társulatok.
A csillagos ég alatt tartott koncertek sorában a tavalyi produkció, Mozart Requiemje után most Beethoven IX. szimfóniája következik, legalább 120 fellépővel.

A fesztiválra már kaphatók bérletek elővételben kedvezményes áron, első lépcsőben május közepéig 8 ezer forintért. A szervezők ebben az évben is meghirdetik a fesztivál megrendezését támogató szponzorbérletet, amelynek ára 50 ezer forint.

A fesztiválról további információ a www.ordogkatlan.hu oldalon található.

Forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések: