2014. április 2., szerda

Brazil Táncakadémia Budapesten




Rólunk

    2008. november 7-én, Budapesten nagy hírű brazil capoeira mesterek jelenlétében megnyílt az első brazil kulturális központ, a Brazil Táncakadémia, a VII. Kerületi Huszár u. 4 szám alatt.
   

Az akadémia legfőbb célja, hogy egy dinamikus és nagyszerű, a magyar lakosság körében is népszerű kulturális központot működtessen, melynek fő tevékenysége a brazil népi kultúra terjesztése, a brazil zene és tánc, valamint a portugál nyelv oktatása, a capoeira hagyományainak továbbvitele és sajátos stílusának kialakítása. Brazíliához hasonlóan a capoeira mozdulataival, filozófiájával és rendjével Magyarországon is szeretnék segíteni a hátrányos helyzetű gyerekeket. A brazil kultúra ma Európában is oly divatos értékeit akarják megismertetni és az ismereteket elmélyíteni.
    A budapesti táncakadémia megnyitásával egy időben megnyílik Brazíliában, Recife-ben is egy testvérakadémia, amely a brazil gyerekeknek teszi lehetővé, hogy egy helyen gyakorolják a capoeirát és a pernambucoi táncokat. A két akadémia közös terve, egymás segítése és az utánpótlás nevelése. A capoeira oktatást Recife-ben is a Grupo Capoeira Brasil tanárai biztosítják.

    Oktatóink:
    Professora Pimenta (Br) – Capoeira és Szamba oktató
    Instrutor Zé Bonitinho (Hu) – Capoeira oktató
    Instrutora Angorá (Hu) – Gyerek Capoeira oktató
    Ádám Kinga (Hu) – Szamba és Dancehall oktató


Forrás: Brazil Kulturális Központ

Nincsenek megjegyzések: