2018. január 29., hétfő

Szíriai lakodalmas techno Omar Souleymantól




.

Nagy sikerű Electronic Beats fesztiválos fellépése után To Syria With Love c. lemezével lép fel a Dürer Kertben február 9-én.


Omar Souleyman igazi jelenség, fején kefiával és sötét napszemüveggel az arcán von
bűvkörébe mindenkit egzotikus, elektronikával kevert szíriai zenéjével, amivel már a Glastonbury-n is fellépet. Ilyet biztos, hogy nem sűrűn hallunk!

Omar Souleyman a világzene ünnepelt előadója, akinek karrierje lakodalmakon indult és mire első saját lemezét megjelentette, már ötszáznál is több élő felvétel jelent meg fellépéseiről és vált ünnepelt zenésszé hazájában. De nem csak otthon, hanem hamarosan nyugaton is népszerű lett vidám, táncra perdítő dalaival, játszott többek között a Nobel
Peace Prize koncertjén, a Glastonbury és a Roskilde fesztiválokon is.

Az otthoni helyzet miatt 2013-ban Törökországba költözött, majd ugyanebben az évben megjelent a Wenu Wenu, amit két évvel később a Bahdeni Nami c. albuma követett. Kántáló éneke és sodró, körtáncszerű zenéje szinte transzba ejt, nagyon könnyen rávesz, hogy táncra perdüljünk. Nem csoda, hogy nyugaton is lecsaptak rá és az említett fesztivál fellépéseken túl dolgozott együtt Björkkel is, legutóbbi To Syria With Love című lemeze pedig már az amerikai producer, Diplo kiadójánál jelent meg.

Harmadik lemeze egyébként júniusban jelent meg, és ahogy a címe is utal rá, polgárháborútól sújtott hazájának ajánlja, ugyanakkor a dalok nem a veszteségekkel és a fájdalommal foglalkoznak, hanem hiányolt otthona szépségeivel.

  1. február 9. 20:00
A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
OmarSouleyman2 (SY) - To Syria, With Love lemezbemutató koncert
Dürer Kert
Jegyárak: 3.500 / 4.500 Ft
https://tixa.hu/omars2018_durerkert

https://www.facebook.com/events/1274672119306155
https://youtu.be/SXQbgO1vJjA
https://youtu.be/lVlgMEFu1PI
https://omarsouleyman.bandcamp.com
 

Nincsenek megjegyzések: