2018. január 31., szerda

Állatok Farsangja az Állatkertben - gyermekeknek




.

Péntektől vasárnapig tart az Állatok Farsangja a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Három napon át változatos programokkal és jelentős kedvezménnyel várják a családokat és a gyermekcsoportokat. Érdemes megnézni a kiselefántot is!


Február 2-től 4-ig, azaz péntektől vasárnapig tart az Állatok Farsangja a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A háromnapos rendezvény pénteki napján elsősorban az óvodás és iskolás csoportoknak, hétvégén pedig a családoknak szerveznek különleges programokat.

Az állatvilágban több faj is akad, melyek természetes megjelenése olyan, mintha valamiféle öltözéket vagy jelmezt viselne. 10 és 15 óra között minden egész órában ilyen típusú állatoknál tartanak bemutatót. Így például a koronásgalambok, a „frakkos” pingvinek, valamit a Pálmaház és a Varázshegy több érdekes lakójának életébe is bepillantást nyújtanak a „Légy ott!” programok keretében. A Varázshegyben mindhárom nap lesz kézműves foglalkozás, álarcok és bábok készítése, és minden órában lesz bábjáték is.

Külön ismeretterjesztő program foglalkozik a medvékkel, de „Állati kavalkád” címmel farsangi állatbemutatókat is tartanak, és a kert több pontján  lehet majd találkozni ember nagyságú farsangi állatfigurákkal. Pénteken zenés, jelmezes felvonulás is lesz, és az is kiderül, hogy megfázhat-e a jegesmedve. Szombaton és vasárnap pedig karneváli arcfestés, mézmúzeum, valamint a Bóbita Band fellépése teszi teljessé a programkínálatot.

Az Állatok Farsangjának három napja alatt – a sokféle program mellett – a városligeti intézmény jelentős kedvezményt is kínál a családoknak és a gyermekcsoportoknak. Azok a 14 éven aluli gyermekek ugyanis, akik jelmezben, vagy farsangi álarcban érkeznek, jelképes, 100 forintért váltható jeggyel látogathatják az Állatkertet.
A kiselefántot is érdemes megnézni!

A farsangi programok és látnivalók mellett érdemes az Állatkertben cseperedő kisállatokat is felkeresni. Legutóbb a muntyákszarvasoknál és a gundiknál volt gyermekáldás. A legnépszerűbb állatgyerek azonban továbbra is Arun, a novemberben született kiselefánt, aki épp mostanában érte el azt a kort, hogy a tej mellett időnként már a szilárd táplálékkal is megpróbálkozik.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: