2018. január 17., szerda

Különleges ízek a kávé őshazájából




.

A Nespresso idén januárban izgalmas felfedezőútra invitálja a kávérajongókat Afrika szívébe. A két új limitált kiadású kávékapszula, az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kávék megalkotását a kávé eredetét körbefonó, varázslatos történetek ihlették. Az egyik őrleményben az Arabica szülőföldjén termett etióp kávét élvezhetjük, míg a másiknál egy Ugandából, a Robusta fajta feltételezett szülőföldjéről származó kávét kóstolhatunk. Az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kivételes ízei hűen tükrözik a származási helyek és fajták jellegzetes aromaprofilját. Ismerje meg a történeteket!

AZ ARABICA LEGENDÁJA
A kíváncsi kecskék

Az Arabica legendája Etiópia ősi fennsíkjain, Kaldi, az ifjú kecskepásztor történetével kezdődik. A fiú egy délután az árnyékban ücsörögve őrizte kecskéit, mígnem a melegtől bágyadtan álomba szenderült. Ez alatt az állatok elkóboroltak a bozótban, ahol egy piros bogyókkal teli bokrot találtak, amiről eszegetni kezdtek. Amikor Kaldi felébredt, és látta, hogy a kecskéknek se híre, se hamva, gyorsan a keresésükre indult. Rájuk is lelt, amint vígan ugráltak a bokrok körül. Letépett egy bogyót, és ő is megkóstolta; neki is jókedve kerekedett, és ott, a kecskék mellett maga is táncra perdült. Arra járt egy szerzetes, és nem tetszett neki, amit látott. Elhatározta, hogy tűzre veti a gyanús bogyókat. Ám a lángok hatására a levegőt fenséges illatok töltötték meg. A szerzetes megbabonázva sepregette ki a szemeket a tűzből, és elmorzsolta, majd vízzel keverte össze őket – és így született meg a csodálatos ital, amit ma Arabica kávé néven ismerünk.
A ROBUSTA LEGENDÁJA
Az egység köteléke

Etiópia után pedig látogassunk el az egykori Bugandába, vagy mai nevén Ugandába, a Robusta feltételezett szülőhelyére! A Robusta kávészemeket itt egy szent, családegyesítő szertartás részeként alkalmazták, melynek során kettévágtak egy kávégyümölcsöt, amiből mindkét család képviselője megevett egy-egy szem kávét. Ettől a pillanattól fogva a kávébab szelleme örökre összekötötte a két családot és utódaikat – életre szóló hűségben és barátságban.

FEDEZZE FEL A LIMITED EDITION KÁVÉKAT!
Arabica Ethiopia Harrar – Kiváló espresso az érett gyümölcsök és a friss virágok ízjegyeivel, melyek bársonyosan testessé varázsolják a kávét. 100%-os Arabica őrlemény Harrarból, ahol a történelem során először kezdtek nagy mennyiségben kávéval kereskedni, és kávét eladni a világ minden tájára.
Intenzitás: 5
Csészeméret: Espresso (40 ml) vagy Lungo (110 ml)


Robusta Uganda – Az őrlemény egyedi módon 100% Robustából készül, ennek ellenére meglepően édeskés és magával ragadóan intenzív, kakaós jegyekben gazdag italt eredményez.
Intenzitás: 10
Csészeméret: Espresso (40 ml) vagy Ristretto (25 ml)


Az egyedi kávékat egyedi csomagolásban vehetjük kézbe, mely a kávéfajták történeteit kelti életre. A Nespresso Mariana Rodrigues londoni tervező-grafikust kérte fel a kapszulás dobozok megtervezésére.

LIMITED EDITION KIEGÉSZÍTŐK
A kávék mellé készült két gyönyörű Limited Edition tálca, melyek megtervezésére az atelier oї svájci dizájnstúdiót kérték fel. A rozsdamentes acéltálcák formatervét a hagyományos, afrikai kávészertartások ihlették, a minták pedig az évszázados, kézműves acéltechnikákat és a bonyolult guilloche művészetet idézik. A tálca a VIEW Espresso és VIEW Lungo csészékkel stílusos szettet alkot.
Az Arabica Ethiopia Harrar és a Robusta Uganda kávék január 15-től korlátozott időn át lesznek kaphatók a Nespresso Boutique-okban, valamint megrendelhetők online a www.nespresso.com/hu/hu/ honlapon és a Nespresso Club ingyenesen hívható telefonszámán keresztül.
https://www.nespresso.com/hu/hu/our-choices/ oldalra

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: