2018. január 15., hétfő

2018 a hosszú hétvégék éve




.

Mikor foglaljunk, merre utazzunk: a Wizz Tours tippjei. Az idei év különlegesnek számít, hiszen 9 alkalommal örülhetünk 3 vagy akár 4 napos hétvégének. Ez még akkor is rekord, ha a már mögöttünk lévő január 1-jét és a karácsonyi hétvégét nem számítjuk. A Wizz Tours tippeket ad azoknak, akik a szabadnapok szerencsés elosztását hétvégi utazásokkal szeretnék kihasználni.


Sokan azt gondolják, a pár napos utaknál érdemes a last minute ajánlatokra várni, ám a helyzet az, hogy a hosszú hétvégékre sokszor nagyon hamar betelnek a legnépszerűbb járatok és szállások. A gyakorlott utazók vagy éppen a külföldön dolgozók ugyanis ezekre az időszakokra csapnak le a leggyorsabban.
A Wizz Tours (wizztours.com) azt javasolja, hogy már az év elején nézzük ki azokat a napokat, amikor szívesen utaznánk külföldre pár napra, és keressük meg a legszimpatikusabb ajánlatokat, mert ahogy közelítenek a három- és négynapos hétvégék, már sokkal nagyobb lesz a verseny a jó helyekért. Aki ráér, Facebookon is követheti a legújabb ajánlatokat, de érdemes a Wizz Tours weboldalán feliratkozni a hírlevélre, mert itt jelennek meg a leghamarabb az újdonságok.

De lássuk, mikor merre érdemes utazni akár egy hétvégére?

Tavasszal: Tel-Aviv
Március 15-től május 1-ig három négynapos hétvégét is kapunk, így akár kicsit messzebbre is érdemes tekinteni: a Földközi-tenger partján fekvő Tel-Aviv például tavasszal mutatja talán legszebb arcát. Izrael második legnagyobb városában, egyben az ország kulturális és gazdasági központjában egyszerre élvezhetjük a mediterrán és közel-keleti nyüzsgést, valamint az európai nagyvárosok sokszínűségét. Pezsgő éjszakai élete, bőséges kulturális programválasztéka és a Világörökség részévé nyilvánított Bauhaus építészete mellett Tel-Aviv páratlanul gazdag gasztronómiájával is lenyűgözi az utazókat. Mivel Budapestről naponta indulnak a járatok, a Wizz Toursnál akár 3, akár 4 napra összeállítható a repülőjegy-szállás csomag - így többet lehet spórolni, mint ha az ember külön keresne igényeinek megfelelő repülőjegyet és szállást.

Nyáron: Norvégia
Aki az augusztus 20-i hétvégére már megunta a kánikulát, ugorjon ki pár napra a mindig hűs Norvégiába. Stavanger környékén a festői fjordok és látványos sziklás hegyek között túrázhatunk pénteki kiutazással, hétfői hazaérkezéssel. Ha inkább városnézéshez támad kedvünk, akkor Norvégia helyett a szomszédos Svédországot ajánlja a Wizz Tours: Stockholmba és Malmőbe egyaránt kényelmesen tervezhetünk hétvégi kiruccanást.

Borozás Bordeaux-ban
Az őszi hónapokban is kétszer örülhetünk négynapos hétvégének, és ez a legjobb időszak arra, hogy ellátogassunk Délnyugat-Franciaországba megkóstolni a bordeaux-i borok legjavát. Október végére már lezajlik a szüret, de november elején is még kifoghatjuk az utolsó szép őszi napokat ezen a tájon. A gasztronómiai élmények városnézéssel is összekapcsolhatók: Bordeaux felvilágosodás kori építészetét az Unesco Világörökség részeként is elismerték.

https://www.facebook.com/wizztourscom
https://wizztours.com/hu-hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: