2018. január 22., hétfő

Influenzaszerű tünetek




.

Nos, mi a panaszunk? Köhögünk, tüsszögünk, fáj a torkunk? Dehogy influenza, egyszerű megfázás! Sok tea, citrommal. Gyakori szellőztetés, könnyű ételek. Semmi baj, azért vagyunk itt, hogy meggyógyítsuk. Megmérjük a lázat, harminchét-kilenc. Ne vegyem táppénzbe? Jó, nem veszem. Két nap múlva azt is el fogja felejteni, hogy valaha is köhögött.

Még mindig kapar a torkunk? Folyik az orrocskánk? Dehogy influenza, egyszerű influenza-szerű tünetek. C-vitamin, köhögés elleni tea, citromfű tabletta. Ne ijedjen meg, maga már a sokadik nálam ezzel a panasszal. Ugye nem hasogat a feje? Na látja! Értse meg, nem influenza. Mondom, hogy egyszerű megfázás. Három nap múlva azt is el fogja felejteni, hogy valaha is kapart a torka.
Már meghint itt van? Harminc kilenc kettő? Mondtam, hogy szedjen lázcsillapítót! Nem mondtam? Hát akkor most mondom! Két nap ágyban fekvés. Köhögés elleni cseppek. Vitamin cseppek. Nátha elleni cseppek. Mellékhatások elleni cseppek. Kiírom három nap betegállományba. Holnapra lemegy a láza, pár nap múlva azt sem fogja tudni, mi az a láz.
Hát hogy vagyunk, hogy vagyunk? Harmincnyolc kettő. Persze, a lázcsillapító megteszi a hatását. Kellene egy labort is csináltatni, ha már rendbe jött. Halló! Kérek egy időpontot. Halló! Egy páciensemnek laborra lenne szüksége. Február 29? De ez az év nem szökőév! Jó, szóval február 19. Óra? Nincs, értem. Akkor reggel nyolc, éhgyomor és várja ki a sorát. Viszi magával a beutalót..
Fáj a füle is? És a torka most már nem kapar, hanem éget. Nem, nem influenza. Az akkor lenne, ha a heti új megbetegedések száma országosan 15.000. Márpedig a múlt héten csak 14.999  volt. Tehát csak influenzaszerű. A szabály, az szabály. Az ízületei is fájnak? Felírok egy fájdalomcsillapítót. Hogy az hiánycikk? Akkor egy másikat. Háromszor egyet naponta, étkezés előtt. Nincs étvágya? Nem baj, ha a láza lemegy, megjön az étvágy is.
Örülök, hogy újra látom. Mint a makk? Nem? Tünetek? Értem, megvannak. Akkor felírok egy antibiotikumot. Nem allergiás az ilyesmire? Helyes, Kapott influenza elleni védőoltást? De miért nem? Magának ingyen is beadtam volna. Fél a tűszúrástól? Én is félek, de mégis okosabb lett volna. Most aztán félhetünk a szövődményektől. Szerencséje, hogy csak influenzaszerű tünetei vannak. Még három nap betegállományt adok. Jöjjön vissza, ha már jól érzi magát.
Ugyanúgy fáj a torka, füle, feje, ízülete, gyomra? Hát ez kissé elhúzódott. De ne féljen, ez a szakterületem. Állott vizes priznic. Nem hallott még Vinzenz Priessnitz, XIX. századbeli gräfenberki orvosról? Állott vizes borogatás. Na ugye, hogy hallott már róla. Nyakra, mellre. Akkor felírok egy másik antibiotikumot is. A vérnyomása rendben van, örüljön neki, manapság pácienseim fele magas vérnyomással küzd. Az sokkal rosszabb, mint az influenzaszerű megbetegedés.
Látom rendbe jött. Igen, tíz nap. Mert betartotta utasításaimat. Meg kell tanulnia élni azzal a tudattal, hogy minden év januárjában jön a vírus. Természetgyógyászhoz nem menjen, náluk legalább tizenegy napig tart a gyógyulás. Akupunktúra? Nem is akarok hallani róla. Hát csak így tovább! Holnap már mehet dolgozni. Mivel is foglalkozik? Kazánkovács. Kívánok hozzá erőt, egészséget.
Nem, nem fogadhatom el. Na jó, egészen kivételesen. De máskor ilyet ne csináljon!
Láng Róbert - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: