2018. január 30., kedd

Jótékonysági koncert az Érintettek Egyesület javára




.

Zenei gyöngyszemek a Mátyás-templomban. Négy fantasztikus művész összefogása egy nemes ügy érdekében – Szamosi Szabolcs orgonaművész és barátai: Sebestyén Márta népdalénekes, Dés László dzsesszzenész-zeneszerző és Sigmund Groven norvég szájharmonika-művész 2018. február 13-án, 19:30 órakor jótékonysági koncertet adnak a Mátyás-templomban a Filharmónia Magyarország szervezésében. A koncert bevételét a fellépők az Érintettek Egyesület javára ajánlják fel.


Az Érintettek Egyesület a daganatos, leukémiás és gyógyult gyermekek és szüleik, családjaik segítését, hatékony érdekképviseletét vállalta fel. Az egyesület legújabb kezdeményezése az Érintettek Lánca program, amely egy, a gyermekek gyógykezelésének állomásait jelző gyöngyszemekből fűzött nyaklánc. Minden gyöngy egy injekciót, vérvételt, vizsgálatot jelképez. Erre a bátorságot, erőt, kitartást szimbolizáló, egyedi láncra fűzik föl a fellépő művészek saját zenei gyöngyszemeiket. A jótékonysági koncerten befolyt összeg a fenti projekt elindítását hivatott segíteni – az adományokból a gyöngyök gyártását fedezi az egyesület.

„Egy jó ügy önzetlen támogatása fontos számomra, ezért örömmel mondtam igent, amikor az Érintettek Egyesület a segítségemet kérte. Úgy gondolom, hogy egy zeneművész és az Érintettek Egyesület tevékenysége – még ha más is a feladatuk – mutat hasonlóságokat. A zenehallgatás, a zene jótékony hatása a lelki egészségre már régóta közismert. Meggyőződésem, hogy az Érintettek Láncának, az általa felidézett történeteknek ugyanúgy lélekerősítő, vitalizáló ereje van, mint egy zenei élménynek” – mondta Szamosi Szabolcs orgonaművész.

„Mint orgonaművész, és mint a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, úgy gondolom, az Érintettek Egyesület gyöngyeinek számát mindkét minőségben tudom gyarapítani. Orgonaművészként és az ország legnagyobb koncertszervező cégének vezetőjeként is számos művésszel állok kapcsolatban. Sokuk nem csupán együttműködő partner, hanem barát is lett az évek során. Végiggondoltam, hogy a hatalmas kincsesládából, amely szebbnél-szebb zenei kincsekkel van tele, mely gyöngyszemeket tudnánk felfűzni az Érintettek Láncára. Így született meg egy közös koncert gondolata, ahol barátaimmal és művésztársaimmal: Sebestyén Mártával, Dés Lászlóval és Sigmund Grovennel együtt lépnénk fel. Az idő rövidsége miatt kétséges volt, hogy be tudnak-e sűríteni egy újabb fellépést a naptárjukba, de örömmel mondhatom, hogy mindannyian igent mondtak a felkérésre.”

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy céljaink elérésében ilyen nagyszerű művészek segítenek. Amikor Szamosi Szabolcsot megkerestük támogatási kérelmünkkel, nem is gondoltuk, hogy egy ilyen nagyszabású koncert kerekedik ki belőle” – nyilatkozott dr. Hauser Péter gyermekonkológus, az Érintettek Egyesület alelnöke.

A jótékonysági koncertre jegyek 5.900 Ft-os áron vásárolhatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (Budapest, Páva u. 10–12. vagy tel.: +36 1 302 4961) és online a jegymester.hu oldalon. Támogatói jegy 1000 Ft-os címletekben vásárolható.

Fellépők:
Sebestyén Márta - ének
Szamosi Szabolcs - orgona
Dés László - szaxofon
Sigmund Groven - szájharmonika

Aki nem tud részt venni a hangversenyen, de a támogatott ügyet fontosnak gondolja, az az Érintettek Egyesület számlaszámára küldött bármilyen összeggel segíthet, amit az egyesület köszönettel fogad: 11708104-21093140 számlaszámra.

  1. február 13. (kedd), 19.30
Jótékonysági koncert az Érintettek Egyesület javára
Mátyás-templom

www.filharmonia.hu
 

Nincsenek megjegyzések: