2018. január 28., vasárnap

Egészséges italok a téli időszakra




.

A szénsavas italok fogyasztása leginkább a melegebb nyári hónapokban népszerű, holott az ízletes frissítőkről télen sem kell lemondani. A SodaStream összegyűjtött néhány receptet, melyek amellett, hogy pezsdítőek hatnak, még immunerősítésre is kiválóan alkalmasak.  „Egészséges hozzávalókból pár perc alatt kikeverhetünk magunknak egy-egy üdítőt. Az alábbi receptek nemcsak egészségesek, hanem vitamintartalmuk is jelentős, ezért a téli időszakban különösen hasznosak lehetnek szervezetünk számára” – hívta fel a figyelmet Rutai Gergely a SodaStream marketingvezetője.  


Meggyes-almás-fahéjas szódavíz

Egy 3dl-es pohárba szeleteljünk fel vékonyan egy negyed almát, szórjunk rá 3-4 szem fagyasztott – aki nem szereti télen a hideg üdítőt, annak felengedett – meggyet, állítsunk a pohárba egy rúd fahéjat és öntsük fel friss, házi készítésű szódavízzel. A meggy gazdag melatoninban, ezáltal hozzájárul a nyugodt pihenéshez és alváshoz. Az alma rostforrás, míg a fahéj javítja az inzulinérzékenységet és segít a vércukorszint szabályozásában is.

Grapefruitos-rozmaringos szódavíz

Adjunk a szódavizünkhöz pár szelet grapefruitot és ízlés szerint rozmaringot. A grapefruitnak rendkívül magas a C-vitamin tartalma, míg a rozmaring A és B6 vitamint is tartalmaz. A B6 vitamin hozzájárul a szív, az izmok, az immun- és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Citromos-gyömbéres szódavíz

Ízesítsük a szódavizünket egy kevés reszelt gyömbérrel és néhány karika citrommal. A gyömbér gyulladás-gátló hatása mellett támogatja az emésztési folyamatokat és segít megnyugtatni az ideges, háborgó gyomrot. A citrom C-vitamin tartalma mellett serkenti az epe termelődését ezzel támogatva az emésztést, és enyhítheti a puffadás kellemetlen tüneteit is.

Uborkás-narancsos szódavíz

Egy 3 dl-es pohárba szeljünk két karika narancsot és 3-4 karika uborkát, majd öntsük fel otthon készített szódavízzel. Az uborka A-vitamin tartalmával hozzájárul a látás minőségének és a szem egészségének megőrzéséhez. A narancs C és béta-kriptoxantin - mely szerkezetében nagyon hasonlít a béta-karotinhoz – tartalmával javítja az immunrendszer működését és segít a légzőszervi betegségek, gyulladások megelőzésében.

„Köztudott, hogy a legegészségesebb és legideálisabb ital a tiszta víz. Hazánk abban a szerencsés helyzetben van, hogy a csapvíz minősége a legtöbb helyen a skandináv országok ivóvizének minőségével vetekszik. Emellett a legellenőrzöttebb élelmiszer, hiszen folyamatosan vizsgálják a minőségét. Modern szódagépekkel ma már otthon egyszerűen, kényelmesen, a saját ízlésünknek megfelelő szénsavtartalommal és környezetbarát módon állítható elő szénsavas víz” – hívta fel a szakértő.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: