2018. január 27., szombat

Mik lesznek idén a legmenőbb gyerekjelmezek?




.

Farangi tippek az ötlettől a megvalósításig. Farsangi gyermekfotó pályázatot hirdet a Sudocrem. Az anyukáknak sok fejtörést, a gyerekeknek sok mókázást tartogat a farsangi időszak minden évben. A hercegnők, lovagok, aktuális mese és képregényhősök lepik el ilyenkor a bölcsiket és ovikat.


Íme, néhány tipp, amivel megkönnyíthetjük az idei ötletelést és felkészülést, sőt a legjobbakkal akár még nyerni is lehet a Sudocrem farsangi jelmezversenyén.

Cuki állatjelmezek bébiknek
Ma már nagyon édes babajelmezek közül válogathatunk a kis nyuszitól az orrszarvún át egészen a tigrisig, pihe-puha plüssökbe öltöztehetjük kisbabánkat. Ha valaki mégis inkább az házi készítésű álarcra esküszik, pillanatok alatt pillangót varázsolhat egy színes tipegőből. A szárnyakat készíthetjük kartonpapírból, melyet színes csomagolópapír, esetleg organza borítással lehet feldobni. Fontos, hogy a szárnyak színe harmonizáljon a babaruha színével. A fejdísz is egyszerűen elkészíthető, sapkára, esetleg hajpántra ragaszthatunk két antennát, hogy még eredetibb legyen a jelmez.

Tündéri kislány jelmezek
Melyik kislány ne ugrálna örömében, ha egy igazi királylány vagy egy tündér bőrébe bújhatna? Ha biztosra akarunk menni, hogy igazi mesehős jelmezbe bújhasson a gyermekünk, akkor a kölcsönzővel nem lőhetünk mellé, viszont érdemes időben kiválasztani az igazit. Akik mégis az utolsó pillanatra hagyják a keresgélést vagy jobban értékelik az otthoni közös alkotást, akkor a tündérjelmez nyerő megoldás lehet. Ezt varrás nélkül is el lehet készíteni könnyen beszerezhető alapanyagokból. A szárnyakat a lepkejelmeznél leírtak szerint vágjuk ki. A ruhácskához érdemes szatént vagy más légies anyagot használni, melyet rögzíthetünk a deréknál egy övvel, vagy egy csík anyaggal. Fejdísznek a mostanában trendi virágos fejpántok közül szerezzünk be egyet, és a varázspálcáról se feledkezzünk meg: egy csomagolópapírral körbetekert hurkapálcára ragasszunk egy kartonból kivágott és beszínezett csillagot vagy szívecskét, és kész is a teljesen egyedi jelmezünk.

Képregényhősök és rosszfiúk
Nem kérdés, hogy a világot megmentő képregényhősök nagy népszerűségnek örvendenek már a legkisebbek körében is, ezzel együtt a „rosszfiúk” is egyre többször tűnnek fel a farsangokon, és szinte minden jelmezkölcsönzőben széles választékban találjuk őket. Egyszerűbb szuperhősjelmezt viszont akár otthon is készíthetünk. Elég kivágni papírból egy maszkot, amit gumipánttal rögzíthetünk, palástként pedig bármilyen könnyebb fajta ruhaanyag megfelel, ezt érdemes csattal vagy tépőzárral rögzíteni a kis szuperhős nyakánál. Áldozzunk fel egy pólót a farsangi buli kedvéért, és azt pedig tetszés szerint felvarrókkal dekorálhatjuk vagy akár textilfilccel is rárajzolhatjuk a szuperhős emblémáit. A fiúk a hősök mellett imádják az extrém foglalkozások képviselőit, tűzoltókat, seriffeket, rendőröket, de az egyik legizgalmasabb szakma a fellegeket átszelő pilótáé. A csináld magad pilótajelmezhez nem is kell más, mint egy barnás sapka, egy védőszemüveg és egy menő sál. Ha teljessé akarjuk tenni a képet még esetleg egy barna vagy fekete bőrkesztyűvel dobhatjuk fel a szettet.
Ha megvan az ötlet, akkor az anyukák és az apukák idén egy igazán kreatív játékkal tehetik próbára magukat.

A Sudocrem farsangi gyermekfotó pályázatot hirdet. A nyereményjátékban való részvételhez január 25. és február 15. között kell a kicsik jelmezes fotóját feltöltetni Instagramra #sudocremfarsang hashtaggel. A nyertes a legtöbb like-ot gyűjtő fotó. Aki idén orrszarvúnak, a Sudocrem kabalaállatának öltözteti kisgyermekét garantált ajándékot kap, a főnyeremény pedig egy Családi Móka élménycsomag.

https://www.instagram.com/szeretettel_sudocrem
 

Nincsenek megjegyzések: