2016. december 10., szombat

Tornai siker az International Wine Challenge-en



A világ egyik legjelentősebb borversenyén, a londoni International Wine Challenge 2017-es bírálatának őszi fordulójában két aranyérmet is nyert a somlói Tornai Pincészet, így a 2015-ös és 2016-os bravúr után ismét kvalifikációt szereztek a legmagasabb szintű elismerésre, a Trófea díjra.

A mostani a 34. International Wine Challenge, ez a világ egyik legrangosabb és legalaposabb bírálatú borversenye. A többfordulós, rigorózus bírálati folyamatban minden éremmel elismert bort három bizottság értékel, összesen legalább 10, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével.

A Tornai Pincészet négy 2015-ös évjáratú borával nevezett, és mindegyik érmet kapott. A Top Selection Grófi Hárslevelű és a Prémium Furmint bronz, a Top Selection Apátsági Furmint és a Prémium Juhfark pedig aranyérmet érdemelt. Magyarországról még egy pincészet tudott aranyat szerezni, a Grand Tokaj 2013-as Aszúja.

A 2017-es megmérettetésnek a mostani után lesz még egy tavaszi fordulója is: azért ugyanis, hogy a termelők a legtökéletesebb formában lévő boraikat indíthassák, minden szezonban két időpontban zajlik a bírálat. Ezután az aranyérmes borokat újrakóstolják, és közülük a legjobbakat Trófea díjjal jutalmazzák. Az IWC versenyekre egyébként minden évben több mint 15 ezer bort neveznek, a világ több mint 50 országából. Közülük 500 kap aranyérmet és 200-nál kevesebb érdemel Trófea díjat - tavaly és két éve ezek között volt a Tornai Pincészet egy-egy bora.

Mostani eredményével a pincészet történelmet írt, három egymást követő évben sikerült száraz fehér borral aranyat szerezniük Magyarországról, ami még senkinek sem sikerült, ráadásul - most dupla eséllyel - indulnak a harmadik Trófea díjért is.

http://www.tornaipince.hu
https://www.facebook.com/TornaiPinceszet
http://www.internationalwinechallenge.com


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: