2016. december 19., hétfő

Az UNICEF elhozta Magyarországra Ewan McGregort




Különleges élményben lehet azoknak részük, akik december 23-ig ellátogatnak a budapesti Allee bevásárlóközpontba: a világ vezető gyermekvédelmi szervezetének kitelepülésén ugyanis a hollywoodi filmsztár, Ewan McGregor kíséri virtuális kalandra az érdeklődőket. Az UNICEF idén a gyermekbénulás leküzdéséért indította karácsonyi adománygyűjtő kampányát, amelyben a VR technológia főszerepet kapott.

A virtuális valóság (Virtual Reality - VR) technológia idén februárban, a Mobile World Congress kiállításon robbant hatalmasat. Számos készülékgyártó, szoftverfejlesztő cég és startup rukkolt elő új megoldásokkal, ami előrevetítette, hogy a technológia hamarosan gyors terjedésnek indul. A Telenor már áprilisban a Hipersuli digitális oktatási programjának osztályaiban tesztelte a VR oktatási célú alkalmazását, majd az UNICEF gyermekjogokkal foglalkozó Ébresztő-Óra foglalkozásain készített 360 fokos gömbpanoráma felvételt, amelyet szintén VR sisakban megtekintve úgy érezheti a néző, hogy személyesen is ott ül az előadáson. Most az UNICEF karácsonyi kampányában a világhírű színész, Ewan McGregor főszereplésével kapott fontos szerepet az innovatív megoldás.

Az UNICEF karácsony idején a VR-t választotta, hogy innovatív módon mutassa be munkáját, működését, eredményeit. McGregor és egy kilencéves kenyai kisfiú, Job szereplésével készült videót a Gyermekbénulás Világnapjára jelentette meg az UNICEF. A videó üzenete arra a történelmi pillanatra hívja fel a figyelmet, hogy 99%-ban már sikerült megállítani ezt a fertőző járványt, most pedig az utolsó 1% eléréséhez kér támogatást a szervezet. A videó Kenyában készült és a világ minden táján levetítik.

„Az UNICEF komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a leginnovatívabb technológiák segítségével mutassa be életmentő munkáját. A VR egy nagyon jó megoldás az emberek érzékenyítésére, és bár virtuális technológiának hívjuk, a valóságot mutatjuk meg az érdeklődőknek. Külön köszönjük a Telenornak, hogy az Ébresztő Óra támogatása mellett technológiai kérdésekben is számíthatunk a segítségükre." - mondta el Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság ügyvezetője.

Az UNICEF karácsonyi adománygyűjtő kampányának keretében látható „VR kiállítás" dember 23-ig tekinthető meg az Allee Bevásárlóközpontban, az emeleti Costa Coffee előtti területen.


http://unicef.hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: