2016. december 29., csütörtök

Négy ok, amiért télen is Siófokra kell jönni!




Talán mostanáig Ön sem gondolt még Siófokra, amikor január-februárra szervezett kikapcsolódást. Pedig a város nemcsak a forró nyári napokon izgalmas kirándulócélpont, hanem az év minden hónapján elsőrangú program lehet barátokkal vagy családdal egyaránt. Összegyűjtöttünk négy okot, amelyek miatt a téli Siófokot is fel kell venni a bakancslistára, hiszen itt kezdődik a Balaton!



Jégre fel!
A Balaton télen a korcsolyázóké: a tó partján mindenütt megjelennek az alkalmi pályák és a csúszkálók, mihelyst biztonságos vastagságúra hízik a jégréteg. De mi történik, ha nincs elég hideg? Nos, ilyenkor a korcsolyázók Siófokra gyűlnek, ahol a város szívében, a Fő téren felállított műjégpályán ingyenesen próbálhatják ki ezt a nagyszerű mozgásformát.

Strandoljunk!
A hűvösebb napok beköszöntével a Balaton partján nem sok lehetősége marad azoknak, akik csobbanni szeretnének egyet. Legalábbis Siófokon kívül. A Galerius Fürdő ugyanis a tópart egyetlen fedett vizes létesítményeként egész évben nyitva tart és kínál aktív kikapcsolódási és felfrissülési lehetőséget. Élményfürdő, wellness, szauna, gyermekprogramok várnak minden generációt.

Gasztrokalandok
Ön még mindig úgy gondolja, hogy a balatoni gasztronómiát csak a lángos és a hekk jelenti? Azonban szezonális finomságok mellett ma már Siófokon színvonalas éttermek sora várja az igényes vendégeket. A konyhákban tapasztalt és elismert séfek dolgozzák fel a kiváló minőségű, sokszor helyi alapanyagokat, idény- és állandó jellegű különlegességekkel töltve meg az étlapot. Érdemes visszatérni és több helyet kipróbálni, hiszen mindig új ízekkel és fogásokkal találkozhatunk.

Ha hétvége, akkor Siófok!
Kimozdulna hétvégén, de otthon nincs semmilyen izgalmas program? Akkor egy újabb jó ok, amiért érdemes Siófokot választani. Itt ugyanis minden hétvégén történik valami: a komolyzenétől az operetten át az elmúlt évtizedek és a jelenkor sztárjaiig sorjáznak a koncertek fellépői, de nem hiányozhatnak a fesztiválok, a gasztronómiai jellegű és a sportesemények sem. A http://www.siofokportal.com-ot böngészve mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló programot.


 Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: