2016. december 9., péntek

Megjelent Lajkó Félix: Neked c. lemeze




Lajkó Félix Bartos Erika gyerekverseit zenésítette meg, amelyek Tintér Gabriella hangján kelnek életre a korongon. Noha gyereklemezről van szó, Lajkó Félix az anyagot nem csak gyerekeknek szánja; hite szerint a versek csakúgy, mint a zene legalább annyira szólnak felnőtteknek is.

A lemez eladásából származó bevételt jótékony célra fordítják: a Vajdasági Tehetségsegítő Tanácsnak ajánlják fel, ezzel támogatva a Vajdaságban élő kiemelkedő zenei tehetségű diákokat.

„Ez szerintem csak idézőjelben gyereklemez, annak, aki meghallgatja, kiderül, hogy nemcsak a zene, de a versek sem csak gyerekeknek íródtak, a felnőttek számára ugyanolyan élményt jelenthetnek. Nyilván eredetileg gyerekeknek készültek a költemények, de aki csak egy kicsit is emlékszik még a gyerekkorára, az remekül szórakozik majd a dalokat hallgatva. Ha a kocsiban együtt hallgatja a család, szerintem senki sem fog unatkozni."

„A versek - ha az ember odafigyel rájuk - bármelyikünk életéről szólhatnak.
Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek érzéseit, gondolatait, világát éneklik meg. Szeretetről, rajongásról, életről és halálról szólnak.  Sok olyan gondolatot találtam a versekben, amelyekben ráismertem a magam és a saját gyerekem érzéseire, félelmeire." (Lajkó Félix a nullahategy.hu-nak)

A lemez kapható a Fonó webboltjában, a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron a Fonó CD standján, a terjesztőknél és digitális terjesztésben az ITunes, Amazon, dalok.hu stb. felületein.
A felvétel a Fonó Stúdióban készült 2015-ben.
Hangmérnök: Kopcsik Márton - Bresaola Studió
Borítóterv: Bartos Erika
Nyomdai előkészítés: Kiss Dóra, Szilasi Marianne
2016 Fonó Budai Zeneház
Zeneszerző: Lajkó Félix
Versek: Bartos Erika
Ének: Tintér Gabriella

Tracklist:
1. Hiszti
2. Boszorka
3. Festek
4. Göncölszekér
5. Parkoló
6. Szomorkodó vers
7. Neked
8. Zöldségleves
9. Kutyahűség
10. Tenger

http://www.fono.hu
http://lajkofelix.hu

Nincsenek megjegyzések: