2016. december 2., péntek

Ahová a Mikulás is hajón megy!




Jövő kedden újra felpattan rénszarvasok húzta szánjára a Mikulás, hogy minden gyereknek elvigye jól megérdemelt ajándékát. Siófokra érve azonban leparkolja a szánt és stílusosan hajóra száll, hiszen itt kezdődik a Balaton, innen vízen vezet tovább az út.

A magyar hagyományok szerint december 6-án érkezik a Mikulás, hogy ajándékkal vagy virgáccsal jutalmazza a gyerekek egész éves érdemeit.  Siófokon idén egy különleges újdonság, a Mikulás hajó várja a gyerekeket. A nagyszakállú nevéhez híven a Szent Miklós hajó fedélzetén várja majd december 3-án, szombaton a gyerekeket és szüleiket.

Aki nem férne fel a hajóra, az természetesen szárazföldön is találkozhat a Télapóval. A rendezvények hétvégére összpontosulnak, így akár többnapos családi kikapcsolódást is tervezhetünk. Pénteken a II. Belvárosi Mikulásnap szervezői jóvoltából színpadi produkciókkal, krampuszokkal és ajándékokkal töltik meg a Fő teret, sőt, egy valódi tűzoltóautót is birtokba vehetnek a gyerekek. Szombaton a Víztorony Mikulása játékos programokkal csalja a lurkókat Siófok szimbólumához, ahová aznap térítésmentesen mehetnek fel. A Sió Plázában pedig a Télapó ölébe ülve személyesen is elmondhatják ajándék kívánságaikat a kicsik.

Siófokon azok is megemlékezhetnek erről a kedves ünnepről, akik már kinőttek a kiscsizmák korszakából. Szombat estére Mikulás-bulit hirdet Siófok legegyedibb szórakozóhelye, a Lógó Üveg kult kocsma. Vasárnap pedig következhet egy kis frissítő mozgás: délelőtt a Víztoronytól rajtol a második Mikulásfutás! A táv mindössze három kilométer, amit nem csak futók, hanem görkorcsolyázók, biciklizők, gyaloglók is teljesíthetnek. A nevezők érmet és oklevelet kapnak, sőt, a tombolasorsoláson kisebb-nagyobb ajándékokat is kisorsolnak a Télapó puttonyából.

További információk a Mikulás hajóról ezen a linken, a II. Belvárosi Mikulásnapról itt, a Mikulásfutásról pedig ide kattintva.

Nincsenek megjegyzések: