2016. december 30., péntek

A Virtuózok Újévi koncertje 2017. január 1-én a Zeneakadémián




A Virtuózok az elmúlt két évben valódi mozgalommá vált, mely egyik legnagyobb sikerének tekinti, hogy a klasszikus zenét közel hozta az emberekhez, s ezzel minden eddiginél szélesebb rétegeket nyert meg ennek a csodálatos műfajnak.

Hagyományteremtő szándékkal a Virtuózok Produkció 2016. január 1-jén, gálakoncerttel köszöntötte az újesztendőt. A Zeneakadémia nagytermében, a klasszikus zene otthonában várták követőiket, hogy együtt ünnepeljék az év első napját a jövő nagy reménységeivel és mestereikkel. A nagysikerű hangversenyt a televízió képernyőjén élőben követhették a nézők. A koncert jegyei néhány nap alatt elkeltek és a televíziós nézettség is rekordokat döntött. A vártnál is nagyobb sikerre való tekintettel a Virtuózok Produkció a folytatás mellett döntött.

2017. január 1-jén a Zeneakadémia nagytermében újra megrendezik a Boldog Új Évet Virtuózok! című koncertet, mely ebben az évben zenei tematikáját tekintve magyar szerzők, illetve magyar témájú darabok bemutatására épül. A koncerten a Virtuózok fiatal tehetségei mellett, ebben az évben is fellép, egyik legnagyobb támogatójuk, a világ operaszínpadainak ünnepelt sztárja, Molnár Levente operaénekes. A Virtuózok közül színpadra lép Kökény Tamás, a Virtuózok második szériájának fődíjasa. De ott lesz az esten Gyöngyösi Ivett is, aki jelenleg Berlinben él és tanul, Daniel Barenboim tanítványaként. A két széria két csodálatos fuvolistája Wendler Enikő és Csabay Zsuzsanna Doppler kettősversenyét játssza majd, de színpadra lép majd Sándor Zoltán is, aki virtuóz hegedűjátékával minden alkalommal ámulatba ejti a nézőket. A koncert zenei hátterét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja, a karmester a világhírű és Kossuth-díjas Vásáry Tamás lesz.
A színpadon köszönthetjük majd Váradi Gyulát, a második széria korcsoport-győztesét, aki idén nyáron Placido Domingo meghívására a Maestroval játszhatott budapesti koncertjén, karácsonykor pedig a Berlin Filharmoniaban játszik az Armel Opera Festival jóvoltából.

Az Armel Opera Festival és a Virtuózok együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel, már az első tehetségkutató versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit. A díj, egy fantasztikus koncertfellépés volt, 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

A második évad korcsoport győztesei számára az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncerten való fellépés lehetőségét ajánlotta fel, hogy az ifjú virtuózok bemutatkozhassanak olyan neves koncerttermekben, amelyek rendkívüli élményt jelenthetnek fölfelé ívelő pályájuk kezdetén.

Kökény Tamás fődíjas nagybőgősnek koncertfellépés a New York-i Carnegie Hall-ban, 2017. március 1-jén. Közreműködik: Boateng Kármen Stephany - zongora, Demeniv Mihály - harmonika, Sándor Zoltán - hegedű, Szűts Apor - zongora

Holozsai Esztrer fuvolistának, az első korcsoport győztesének koncertfellépése Londonban.   Tervezett időpont: 2017. október, Közreműködik: London Mozart Players

Váradi Gyula hegedűsnek, a második korcsoport győztesének koncertfellépés a Berlin Filharmoniában, 2016. december 25-én. Közreműködik: Anima Musicae Kamarazenekar

2017. január 1. (vasárnap), 19.30
Virtuózok Újévi koncertje
Zeneakadémia

https://www.youtube.com/user/virtuozok
https://www.facebook.com/virtuozok
http://virtuozok.hu
 

Nincsenek megjegyzések: