2016. november 9., szerda

Részegek bemutató a Nemzeti Színházban november 19-én




Ezt követően november 20-án, 30-án, december 12-én, 17-én és 27-én kerül színre a Gobbi Hilda Színpadon. Ivan Viripajev írását Viktor Rizsakov, a Nemzeti Színházban is nagy sikerrel futó, POSZT-fődíjas Fodrásznő rendezője viszi színre.

Furcsa társaság verődik össze ebben a darabban: modell, bankár, menedzser, prostituált, fesztiváligazgató, építőipari alkalmazott. Istenről, szeretetről, szabadságról, önmaguk kereséséről beszélnek. Néhány részegségében őszinte figura akadozó nyelvvel az élet nagy kérdéseire próbál választ találni. A sors különös játékot játszik velük, és ők is különös játékot játszanak egymással a Részegekben.

Az orosz „új dráma" mozgalom tagja, Viripajev szerint azért mennek színházba és moziba az emberek, hogy átéljenek egy konfliktust, hogy megtisztuljanak.
Fontos, hogy rátaláljanak valami titkosra a maguk belső világában, és megszabaduljanak negatív érzelmeiktől.
Rizsakov pedig minden rendezése során azt kutatja, hogyan érheti el, hogy a színházban a néző ne kukucskáló legyen, hanem a történetek résztvevője, hogy a színház „belül" játszódjon le: a néző fejében, szívében...

Szereplők:
Trill Zsolt, Fehér Tibor, Kristán Attila, Tóth László, Nagy Mari, Szűcs Nelli, Szabó Sebestyén László, ifj. Vidnyánszky Attila m.v., Barta Ágnes e.h., Katona Kinga e.h., Ács Eszter e.h., Bordás Roland e.h., Berettyán Sándor, e.h., Mikecz Estilla e.h.

Nemzeti Színház
Budapest, Bajor Gizi park 1.

www.nemzetiszinhaz.hu
 

Nincsenek megjegyzések: