2016. november 23., szerda

Magyar innovációval az influenza támadása ellen




Egyedülálló hazai fejlesztés segítségével közel 90%-al csökkent a vírusok és baktériumok száma a mozgólépcsőkorlátokon.

Az őszi-téli időszakban hagyományosan ugrásszerűen megnő a légúti megbetegedések száma. Ezeket néhány baktérium, és számos vírusfaj is okozhatja, melyek közül természetesen legismertebb az influenza vírus. Ebben az időszakban különösen fontossá válik, hogy megelőzzük a baktériumok, vírusok megtelepedését olyan felületeken, melyeket tömegek érintenek meg.

Az innovatív, 100%-ban magyar tulajdonú cég rendszere forradalmi változást hozhat világszerte a nagy forgalmú terek, tömegközlekedési járművek higiéniai körülményeiben. A nemzetközi kutatásokra épülő, de hazai fejlesztésű bevonatrendszer természetbarát módon fejti ki hatását, alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható többek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is.

Míg korábban a lehető legnagyobb gondosság mellett is lehetetlen volt megakadályozni, hogy egy utas által érintett felületekről potenciális veszély álljon fenn a következő utas megfertőződésére, addig ez mára az anyagtudomány fejlődésének és a páratlan fejlettségű Resysten WhiteTitanTM védőbevonatnak köszönhetően realitássá vált.

A BKV Zrt. ezért döntött úgy, hogy kísérleti jelleggel alkalmazza az M2 és M4 metróvonalak mozgólépcső korlátjain az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező hazai innovációt, a Resysten WhiteTitanTM védőbevonatot. A teszteredmények tükrében a bevonatrendszer használatát 2016 őszén kiterjeszti az M3 metróvonalon üzemelő mozgólépcsők gumikorlátjaira is.

A megoldás egyedülálló módon egészíti ki a megszokott vegyszeres tisztítási megoldásokat, amelyek hatása gyorsan csökken és tulajdonképpen a következő kéz érintéséig tart. Azonban amennyiben a felület a Resysten megoldásával is kezelve van, a szabad szemmel láthatatlan fotokatalitikus bevonat mindaddig aktívan véd a vírusok és baktériumok elszaporodása ellen, ameddig a felületet fény éri.

„A fotokatalízis mechanizmusát a fotoszintéziséhez hasonlóan a fény energiája indítja be és tartja fenn. A hazai fejlesztésű Resysten bevonatok különlegessége, hogy a hatás eléréséhez normál látási viszonyokat biztosító mesterséges fényforrások is elegendőek, így alkalmazható a rendszer többek között a metró területén is. Mindemellett a kutatás-fejlesztés eredményeképpen akár egy évig is kifejtheti hatását rendszerünk, amely bármikor megújítható" - mondta el Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezetője.

A Resysten Hungary Kft 2014 nyarán kezdte meg működését Magyarországon bejegyzett, kizárólag magyar tulajdonosi hátterű cégként. Fő tevékenysége a fotokatalitikus tulajdonságú bevonatok tudományos kutatása és fejlesztése, valamint a bevonatrendszerek értékesítése. Az elmúlt két évben az iparág meghatározó szereplőivel alakított ki üzleti kapcsolatot, így a Resysten megoldások már az élelmiszeripar, tömegközlekedés, járműipar, egészségügy területén is elérhetőek.


http://resysten.hu/?lang=hu
https://www.facebook.com/resysten/

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: