2016. november 5., szombat

...mert a tehetség hungarikum!




A Talentikum Tehetségkutató rendezvény felhívása 15-25 éves fiatal előadók részére. Eger Megyei Jogú Város Városimázs Bizottsága és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Animus Egyesület szervezésében tehetségkutató rendezvényt hirdetnek 15-25 év közötti Kárpát-medencei fiatal előadóknak.

A tehetségkutatón NEM zenés produkciókat, hanem egyéb színpadi produkciókban kiemelkedő előadókat keresnek (bűvészet, tánc, stand up comedy, slam poetry stb.)

„Milyen produkcióval indulhatsz?
Szinte bármilyen színpadi műsorral, amely nem hosszabb 6 percnél - kivéve a zenekari, énekes produkciókat. (Az énekes/zenekari produkciókat az Animus Egyesület által szervezett 2017-es Egri Csillag Születik rendezvényre várjuk majd!)
Megmutathatod talentumod, tehetséged például stand up comedyben, slam poetryben, bűvészetben, szóló- vagy csoportos táncban, kígyóbűvölésben, látványos malter-csiklandozásban vagy félelmetes lajhár-idomításban - BÁRMIBEN, amiben sikeresen és látványosan tudod szórakoztatni a nézőket.
Az egyes produkciókban a színpadon közreműködők száma maximum 8 fő lehet!
Külön kategóriák, műfaji megkötések nincsenek (azon kívül, hogy a Talentikum hangsúlyozottan NEM énekes vetélkedő), minden döntőbe került produkció versenyezni fog egymással a Talentikum Tehetségkutató fődíjáért.

Hogy nyerheted meg a Talentikum tehetségkutatót?
A verseny menete
A Talentikum Tehetségkutató elődöntője a Talentikum Facebook-oldalán zajlik november 10-én 15.00-ig, a döntő pedig Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban (Eger, Bartók Béla tér 6.) lesz 2016. november 13-án, vasárnap 15.00-kor!
Tölts fel a Talentikum Facebook-esemény (!) oldalára a produkciódból egy maximum egy perces részletet (a részleteket lásd lentebb!) legkésőbb 2016. november 10-én 15.00-ig.
A feltöltéseket ide várjuk: https://www.facebook.com/events/347411578940713
A beérkezett produkciók előzsűrizésen esnek át 2016. november 10-én, a zsűri döntését pedig legkésőbb november 11-ig feltöltjük a tehetségkutató Facebook-oldalára.
A november 13-án, vasárnap 15.00-kor megrendezésre kerülő döntőbe a zsűri 7 produkciót hív meg.
Az interneten közönségszavazással további 3 produkció jut a döntőbe annak alapján, hogy a Facebook oldalon az egyes produkciók hány like-ot (vagy magyarosan lájkot) kaptak.
Ha a legtöbb lájkot elért produkció(ka)t a zsűri már meghívta a döntőbe, akkor értelemszerűen a még döntőbe nem került előadókra adott közönségszavazatok (like-ok) száma dönt.
2016. november 11-én, a döntőbe jutott produkciók bemutatását követően kiderül, melyik produkció/melyik előadó kap lehetőséget, hogy a közönség támogatásával bemutatkozzon a november 13-i döntőben.
Nevezési díj: NINCS!
Díjak: Fődíj, Különdíj, Közönségdíj

Fődíj
A Talentikum Tehetségkutató döntősei emléklapot, a helyezettek emléktárgyat kapnak.
A tehetségkutató nyertese a CFilm Visual Works jóvoltából egy imázsfilm/reklámfilm ingyenes elkészítését kapja ajándékba.
Különdíj
A tehetségkutató rendezvényen a legjobb egri, vagy egri kötődésű produkció Eger Város különdíjat kapja.
(A félreértések elkerülése végett: a Talentikum fődíjára bárki esélyes lehet - érkezzen bárhonnan Magyarországról vagy határainkon túlról.)
A különdíj nyertese tárgyjutalomban részesül.
Közönségdíj
A színpadi produkciók bemutatását követően, a zsűri értékelése közben, a közönség leadhatja szavazatát a nézők által legjobbnak ítélt produkcióra.
A közönségdíjas előadó tárgyjutalomban részesül.

Tippek:
- Ha feltöltötted a produkciódat a Talentikum Facebook-oldalára, megosztásra fel, hogy sokan megnézzék és láljkolják a műsorodat.
- Bármilyen színpadi produkcióval nevezhetsz, de figyelj rá, hogy a feltöltött max. 1 perces videófelvételed jó minőségű legyen. Ha a döntőbe kerülsz, ügyelj rá, hogy egy színházterem színpadán lépsz fel, és a produkciódat nemcsak a zsűri, hanem a hátul ülők is szeretnék élvezni!

Jelentkezés a Talentikum Tehetségkutatóra
Maximum 1 perces videó feltöltésével a Talentikum Tehetségkutató Facebook-oldalára (ez ugye az elődöntő - a döntőbe jutott produkciókat 2016. november 11-én legkésőbb 15.00-ig írásban értesítjük és a döntőbe került produkciók nevét a rendezvény Facebook-oldalára is feltöltjük.)
Jelentkezési határidő: 2016. november 10-én 15.00

A döntő menete
2016. november 13-án 15.00-kor a döntőbe jutott produkcióknak egy minimum 2, maximum 6 perces produkciót kell bemutatniuk.
A produkciókat a zsűri azonnal értékeli a bemutatásuk után.
Az utolsó produkció értékelése után rövid szünet következik.
A szünetben a közönség szavazhat az általa legjobbnak ítélt produkcióra.
A szünet után a zsűri kihirdeti a Talentikum Tehetségkutató győztesét, és a két különdíjas (Eger Város Díja, Közönségdíj) produkciót.
Egyéb szabályok, feltételek
Fontos, hogy rendelkezz az általad előadott produkció esetleges jogaival! Ha más szellemi termékét engedély nélkül használva indulsz el, a zsűri kizárhat a versenyből.
Kreativitást elő! Eredeti produkciókat, eredeti előadókat, eredeti tehetségeket keresünk!"
(Szép Bence a Talentikum Tehetségkutató szervezője, az Animus Egyesület alelnöke)

A rendezvény fővédnöke és a zsűri elnöke:
Rázsi Botond, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere
Kiemelt támogatók:
Eger Megyei Jogú Város Városimázs Bizottsága, Nemzeti Kulturális Alap
Támogatók:
Animus Egyesület, CFilm Visual Works, ComMedias Egyesület, FM7 Rádió, Rádió Eger
Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, Eger, Egriprogramok.hu, Emporium Consulting Kft.

https://www.facebook.com/events/347411578940713
 

Nincsenek megjegyzések: