2016. november 22., kedd

A legjobb balatoni vörösborokat mutatják be Csopakon




December 3-án rendezik meg a Vörös Balaton kóstolót. Összesen 12 Észak-Balaton parti borász közel 30 féle vörösbora kóstolható majd meg a rendezvényen. 

Számos borkedvelő számára a Balaton egyet jelent a változatos és kiváló fehérborokkal. December 3-án azonban a csopaki Jásdi Borteraszon megrendezésre kerülő Vörös Balaton kóstoló erre próbál rácáfolni.

A Balaton partja hagyományosan a fehérborairól híres, a tó körüli borvidékek pincészetei jobbnál-jobb rizlingeket, chardonnayt vagy éppen szürkebarátot készítenek. Azonban a balatoni vörösöket is egyre inkább elismeri mind a szakma, mind a borkedvelő nagyközönség. 
Ez nem véletlen, hiszen az itt termelt vörösborok összetettek, gyümölcsösek, visszaadják a termőhelyek változatosságát, geológiai különlegességeit és soha nem nehézkesek.

Közel 30 féle balatoni vörös egy helyen

A csopaki Jásdi Pincészet éppen erre kívánja ráirányítani a figyelmet, ezért rendezik meg idén már második alkalommal a Vörös Balaton sétáló kóstolót, melyen 12 észak-balatoni borász mutatja be személyesen összesen közel 30 tételét. Balatonfüred-Csopak, Badacsony, illetve a Balaton-felvidéki borvidék egyaránt képviselteti magát az eseményen.

„A hazai borisszák zöme még mindig úgy véli, hogy a Balaton partja valójában csakis fehérborok termelésére alkalmas. Úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy bebizonyítsuk nekik és a kereskedőknek is, hogy a legszebb, legösszetettebb vörösök is mifelénk teremnek" - fogalmazott Jásdi István főszervező.

Borkóstolás mobilalkalmazással
A rendezvény résztvevői a Kóstolom mobilalkalmazás segítségével néhány kattintással értékelhetik a kóstolt borokat, illetve jegyzeteket is készíthetnek, valamint megoszthatják élményeiket a közösségi médiumokon. A bármilyen mobileszközzel, a www.kostolom.hu címen elérhető, idén nyár végén debütált applikációt már több mint tízezren használták eddig.  Az alkalmazás célja, hogy a borturizmust serkentse, összekötve a borvidékek szolgáltatóit a fogyasztókkal. A platformon már több mint 700 borász, szállás- és vendéglátóhely érhető el, illetve több mint 1500 magyar borról olvashatók információk.
http://kostolom-info.hu

A résztvevő pincék:
Figula Pincészet, Guden Birtok, Homola Pincészet, Jásdi Pince, Káli Kövek,
Liszkay Pincészet, Pálffy Pincészet, Petrányi Pincészet, Szent Donát Birtok, 2 HA,
Villa Tolnay, Von Beöthy

2016. december 3. 13 óra.
Vörös Balaton kóstoló
Csopak

https://www.youtube.com/watch?v=9uNoOfY0CmE
https://www.facebook.com/events/827253570749025
 

Nincsenek megjegyzések: