2016. október 18., kedd

Elkészült a Színes Város Budapest Fesztivál utolsó fala + elindult a közönségszavazás




zínes női alakok kerültek a falra utolsó falfestményként, de előtte még brit művész festett pop artot két helyszínen is a városban.



A Rákóczi híd egyik pillérjére került fel a Színes Város Budapest Fesztivál befejező falfestménye, amely Jakócs Dorottya alkotása.
A 200 m2 nagyságú festmény több mint 3 hétig készült, a kivitelezésben részt vett a tervező mellett Závodszky Szonja, a falfestmény témája az Olimpia.
A témát a városfejlesztés, és a gyarapodás szemszögéből ragadta meg az alkotó. Jakócs stílusára jellemző női alakok jelennek meg a falon és „tesznek-vesznek", kezük alatt egy egész város épül és szépül. A részletgazdag grafikai világ igazi kihívás a szemnek és kellemes elidőzésre késztet a mű előtt.

A Nagy-Britanniából érkezett alkotó, Luke Embden 2015 őszén már ellátogatott a fesztivál keretein belül Budapestre. A londoni művész akkori ígéretének eleget téve idén ismét visszatért hozzánk, hogy egy hét leforgása alatt fessen meg két különböző helyszínt.
A BAH-csomópontnál folytatta a tavaly elkezdett pop-art stílusú, ikonikus budapesti képkockákat, újabb élénk színekkel és az ügyesen építkező formákkal gazdagítva a további pilléreket.
A Dob utca 40. szám alatt is készített egy falfestményt. A buli- és turista negyed egy hatalmas piros szívet kapott "Love Thy Neighbour" üzenettel, mely hamar közkedvelt fotózkodási ponttá vált.

Elindult a közönségszavazás is az Indexen: http://index.hu/kultur/2016/10/17/szavazzon_a_legjobb_tuzfalmuveszre
Szavazni lehet az idei évben készült festmények közül arra a festményre, amely a legjobban tetszik.

A szavazás csütörtökig tart, amelynek végeredményét is aznap közlik a szervezők.

http://www.szinesvaros.hu/hu
https://www.facebook.com/szinesvaros


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: