2015. január 10., szombat

Pécs - 3 az 1-ben


 A 3 az 1-ben ajánlatban 1 a város, Pécs és 3 a kulturális program, mégpedig folytatódik a Shakespeare Marathon, aztán Vörös Janka jazzénekesnő bemutatja első albumát, végül könyvbemutatóra várják Aknai Tamás, és Fusz György a vendégeket. Jó szórakozást!


2015. január 12. 18.00
Shakespeare Marathon - Shakespeare összes drámája filmen     
Művészetek és Irodalom Háza - Fülep Lajos terem
Műsoron a Szentivánéji álom (1997, a Merlin Színház előadása, szereplők: Kulka János, Udvaros Dorottya, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szabó Győző, Kaszás Gergő).
Havonta egy-egy drámavetítés várja a közönséget 2014 januárja és 2016 decembere között, a drámák keletkezési sorrendjében. A vetítések előtt rövid bevezető hangzik el, mely az adott drámához, illetve annak filmes vagy színházi feldolgozásához kapcsolódik. A vetítések és bevezetők magyar vagy angol nyelvűek, az angol nyelvű feldolgozások között feliratosak és felirat nélküliek egyaránt helyet kapnak.
2015. január 15. 20.00
Metronóm Jazz Klub: Vörös Janka Group - Introduction ; Lemezbemutató koncert   
Zsolnay Kulturális Negyed - E78 - Koncertterem
Vörös Janka fiatal, friss diplomás jazzénekesnő, az I. Országos Jazzverseny első helyezettje, aki tavaly megnyerte az Ablakos Lakatos Dezső jazz előadóművészi ösztöndíjat. Az e-Series 2013-ban alakult az ország legtehetségesebb fiatal fusion zenészeiből. Első albumuk tavaly jelent meg: az introduction, amelyen saját szerzeményeik mellett áthangszerelt feldolgozások is hallhatók. Ha az összes zeneszámuk még nem is cseng ismerősen, a Never Cute című szerzeményük már egészen biztos ismerős lehet a rádióból.
https://www.youtube.com/watch?v=BafdWQpA6GQ
2015. január 19. 18.00
Aknai Tamás: Polyphemos Bajkonurban. A szobrász Fusz György
Könyvbemutató        
Művészetek és Irodalom Háza - Breuer Marcell terem
A könyvbemutató résztvevői Aknai Tamás művészettörténész, Fusz György szobrászművész, Erőss Zsolt a Kronosz Kiadó üzletágvezetője. A beszélgetés moderátora Kircsi László oboaművész, a Pannon Filharmonikusok örökös tagja.
Egy könyv a művek értelmezését és értékelését, a tájékozódást a benne lévő dokumentációval és a művész életének szemléjével bizonyosan segítheti.
http://www.kronoszkiado.hu/index.php/polyphemus-bajkonurban-a-szobrasz-fusz-gyorgy
http://zskn.hu/
Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: