Az amerikai Thrillist magazin Európa 48 országának ételei közül a tizedik legjobbnak a túrós csuszát találta. A lap két munkatársa a magyar konyha remekeinek tartja a gulyáson és a paprikás csirkén kívül a rántott sajtot is, de egyedülálló ínyencségnek említi a túrós csuszát.
A világ élvonalában szereplő Franciaország, Olaszország és Spanyolország mellett került Magyarország a 10. helyre! Hazánkat természetesen megelőzte a csokoládék terén Belgium és Svájc, bár egyikük sem a kakaóbab termelő ország. Viszont csak utánunk következnek Skandinávia füstölt halai, Oroszország kaviárjai, Nagy-Britannia teái, Csehország knédlije és söre, Görögország feta sajtos, olivás salátái.
Íme Európa gasztronómiai toplistája:
- Olaszország
- Franciaország
- Spanyolország
- Grúzia
- Németország
- Belgium
- Horvátország
- Svájc
- Portugália
- Magyarország
Kovács Lázár mesterszakács szerint ide kívánkozna még a szilvás gombóc is, amit másutt nem készítenek. Lázár séf túrós csusza receptje:
fél kg csuszatészta
15 dkg császárszalonna
15 dkg tehéntúró
4 dl tejföl
só
Még jobb, a kész csusza tetejét füstölt reszelt sajttal megszórjuk.
Forrás: Dobi Ildikó -EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése