2015. január 9., péntek

Magyar Cirkuszcsillagok



.

2015. január 10-én a Fővárosi Nagycirkuszban 19 órakor kezdődő régi idők fényét idéző Magyar Cirkuszcsillagok című gála olyan sztárokat vonultat fel az arénában, akikre az elmúlt években, évtizedekben a legbüszkébbek lehettünk.


A MACIVA az elmúlt 3 évben újra divatba hozta a cirkuszt: A nemzeti előadó-művészeti szervezetként működő MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. 1954 óta fogja össze a magyar cirkuszművészetet, kulturális csúcsintézményként tartalmas műsorokkal szórakoztatva közönségét.
A régi fényét, életerejét, közönségét az elmúlt években visszaszerző Fővárosi Nagycirkusz a Városliget igazi fénypontjává vált! Nézőszámát két év alatt 60%-kal 120 ezer nézővel növelte, jegyár-bevételét több mint kétszeresére emelte. A Fővárosi Nagycirkuszt a rendszerváltás óta nem látott érdeklődés övezi, és mára a fénykort idéző, előadásonként közel ezer fős látogatottsággal büszkélkedhet. A közönség újra felfedezte, hogy a cirkuszművészet a felnőttek számára is szórakoztató, igazi családi élmény.
A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévada 2013. januárban a Magyar Cirkuszcsillagok első gálaműsorával kezdődött. (lásd: http://euroastra.hu/node/67727)
A Fővárosi Nagycirkusz harmadik nemzeti évadát 2015. január 10-én, szombaton a hazai cirkuszvilág legnagyobb aktív bajnokait felvonultató Magyar Cirkuszcsillagok című nemzeti gálaműsorral nyitja meg, mely a cirkuszi műfaj sok-sok szépségét és a jelenkor nagy magyar cirkuszbajnokait mutatja be.
A Magyar Cirkuszcsillagok című előadás premierjét Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitja meg, házigazdák dr. Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., és Richter József igazgató, Fővárosi Nagycirkusz.
A műsorban fellépnek napjaink legkiválóbb artistaművészei:
- a Donnert-csoport világhírű lovas produkciója, mellyel 2013-ban a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon bronz díjat nyertek,
- a közelmúltban a Wuhan-i Kínai Cirkuszfesztiválon közönségdíjat nyert Rippel-fivérek,
- a világklasszisnak számító Axt Ibolya trapézművész egyedülálló Washington trapéz száma,
- Pakucza József erőművész, a magyar Herkules,
- a Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyetlen magyar bajnoka, Richter Flórián elefánt- és lovas számmal,
- a híres magyar cirkuszdinasztia fiatal tagja, Ádám Krisztián magas-drót száma,
- a Baross Imre Artistaképző növendékeinek karika, ugródeszka, illetve kínai rúd számai, és
- a magyar gálaműsorunk nemzetközi sztárvendége, Cesar Pindo az ecuadori kígyóember.
A Magyar Cirkuszcsillagok című nemzeti gálaműsor 2015. március 15-én vasárnapig látható.
„A Fővárosi Nagycirkuszban minden csütörtök Gyereknap!"
A MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. cirkuszmissziós programjával az elmúlt években társadalmi felelősség-vállalási programot indított be, melynek célja, hogy minél többen élvezhessék a több száz éves hagyományokra visszatekintő cirkuszi műfaj világszínvonalú produkcióit. A nemzeti intézmény küldetésének tekinti, hogy az egész országban népszerűsítse a cirkuszi műfajt, és azok a gyerekek is eljuthassanak előadásaira, és megismerjék a cirkusz csodálatos élményét, akiknek erre egyébként nem lenne módja.
2015. januárjától „A Fővárosi Nagycirkuszban minden csütörtök Gyereknap!" címmel folytatja cirkuszmisszióját a Fővárosi Nagycirkusz, melynek keretében 2015. március 12-ig a csütörtöki előadásokon látja vendégül a leginkább rászoruló, beteg, fogyatékos, vagy más okból nehéz sorsú gyerekeket. A műsor fellépőivel és az előadások időpontjával kapcsolatban további információk a honlapon tekinthetők meg.
2015. január 10-március15.
Magyar Cirkuszcsillagok
Fővárosi Nagycirkusz
Budapest, 1146, Állatkerti krt.
http://www.fnc.hu

Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: