2018. október 22., hétfő

Őszi programok és kedvezmények az Állatkertben




-

Sok-sok látnivalóval és jelentős kedvezményekkel várja a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykert az őszi iskolai szünet ideje alatt. Október 20-tól november 4-ig a 14 éven aluli gyermekek 200 forintért látogathatják a városligeti intézményt. Az Állatkert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban október 26-án este „Holnemvolt halloweent” tartanak, a nyugdíjasok számára meghirdetett őszi kedvezmények pedig egészen november végéig élnek.



Javában tart még a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézmény a közelgő őszi iskolai szünetre is programokkal és kedvezményekkel készül, de lesznek a halloweenhez kapcsolódó események is, a nyugdíjasoknak pedig egészen november végéig kínálnak rendkívüli kedvezményeket.

Őszi szünet az Állatkertben

Az őszi iskolai szünet idején, egészen pontosan október 20-tól november 4-ig, azaz most szombattól jövő vasárnapig sok-sok programmal, látnivalóval várják a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nap közben félóránként állatbemutatók, látványetetések, állattréningek lesznek a kert különböző pontjain, amelynek során többek között a sörényes hangyászok, a brazil óriásvidrák, a keák, a kenguruk, az oroszlánfókák, a pingvinek, a gorillák és más főemlősök, az ázsiai vadkutyák, az elefántok, vagy éppen a Mérgesház lakóinak életét ismerhetik meg az érdeklődők. A pelikánok etetésébe pedig az állatgondozók a nagyközönséget is bevonják.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben naponta kétszer az „Állatok akcióban” élő etológiai bemutató lesz látható, de az őstengeri lényekkel, a hatlábúak birodalmával és az állati szuperérzékekkel is meg lehet ismerkedni. Ugyanitt térhatású filmeket is bemutatnak, az „időgép” segítségével pedig jégkorszaki kalandok vagy egy miocén kori utazás részesei is lehetnek a vállalkozó kedvűek.

A programok mellett rengeteg kisállatot is lehet látni a kertben, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban számos kölyök és fióka látott napvilágot. Többek között az elefántoknál, a gorilláknál, az orangutánoknál, a zebráknál, a nagy maráknál, a vízidisznóknál, az agutiknál és még sok más állatnál is cseperedő apróságokkal találkozhat a látogató.

Az őszi szünet idejére szervezett programok mellett az Állatkert jelentős kedvezményt is kínár erre az időszakra: október 20-tól november 4-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes, 200 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az Állatkertet.

Holnemvolt halloween

Mindenszentek előestéje helyett már öt nappal korábban, október 26-án, pénteken este megtartják a Holnemvolt halloweent a Holnemvolt Várban, az Állatkert új játszóparkjában. A programok este 6-kor kezdődnek, és egészen éjjel 11-ig tartanak. Belépni a Holnemvolt Vár kapuján (a cirkuszépülettől jobbra, a régi körhintánál) lehet, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, de azok a 14 éven aluli gyermekek, akik halloweeni jelmezben, vagy arcfestéssel, vagy töklámpással érkeznek, díjmentesen látogathatják a Holnemvolt halloweent.

A programok között lesz tűzzsonglőr bemutató, mécsesek fényes ösvénye, családi tökfaragó műhely, boszorkányos arcfestés, szellemvasút, tevegelés, lovaglás, „szellemes” körhinták és törpekerék is. A Titokpincénél tomboló zombikkal lehet találkozni, a Mesterségek Udvarában pedig lámpást, madárijesztőt, szellemet és rémisztően finom süteményt készíthetnek az alkotni vágyók. Emellett többféle tökös ételt is meg lehet majd kóstolni, a töklevestől a tökös-mákos rétesig.

Nyugdíjas Ősz november végéig

Október elején kezdődött, és egészen november végéig tart a nyugdíjas ősz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ebben az időszakban mindazok, akik nyugdíjas igazolvánnyal rendelkeznek (kortól függetlenül), illetve azok, akik betöltötték a 65 éves kort (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül) 1500 forintos kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet az Állatkertbe. További kedvezményt nyújt részükre az állatkerti Barlang étterem, amely 910 forintos, háromfogásos nyugdíjasmenüvel kedveskedik a vendégeknek. Emellett az akciós nyugdíjasjegy mellé a főbejáratnál lévő ajándékboltban is 10 %-os kedvezményt adnak.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: