2018. október 28., vasárnap

Ezt blogozd ki! Vígjáték a Mozsár Műhelyben




.

Lackfi János kortárs költőnk 2007 nyarán elhatározta, hogy az év 365 napján Minden napra egy sztori címmel közzétesz egy-egy igaz történetet a hétköznapokról. A Mozsár Műhely számára Korcsmáros György szerkesztette össze a láncszemeket, Alpár Balázs pedig megzenésítette  hozzá Lackfi verseit Nos, ebből keletkezett napjaink abszurd fordulatait megformáló vígjátékává, amit két jó színész: Grisnik Petra és Magyar Bálint közvetít.

A két csinos, fiatal színész szerelmének állomásait követjük nyomon. Párkapcsolatuk szinte minden percét megzavarja a mobiltelefon csörgése, az e-mailek hada,  a tévénézés és a hírek lehangoló vagy hihetetlen történései. A rendezés szellemessége, hogy a férfi és a nő olvassa be híreket is. A valóság abszurditása valóban elképesztő, de hozzászoktunk, már senkit sem hoz lázba. Inkább szórakoztató és mulatságos lett a mi kis világunk. Már fel sem tűnik a lehetetlen…mint például, hogy az erdélyi medvék beiratkoztak a helyi könyvtárba…
A tévé végül bemondja a szereplőket, felírja a neveket, akárcsak az igazi előadásban. Ilyen a korhoz igazodó színház szórakoztató valódisága. A két színész teljesítménye, ének- és tánctudása vitathatatlan.
További előadások november 16-án, 24-én, december 6-án és 21-én lesznek.

Dobi Ildikó - EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: