2018. október 30., kedd

Megvan milyen ételeket kóstolhatunk az első magyar Black Food Festivalon




.
Fekete kenyér

Budapestet is elérte a világ őrültebb részein tomboló fekete étel és ital trend. Már csak bő egy hét van hátra, november 4-én elképesztő gasztronómiai eseményen, a Fekete Étel Fesztiválon tömhetjük magunkba a nagyon furcsa ételeket és italokat.

Szuper kiállítók érkeznek minőségi ételekkel és italokkal a Black Food Festivalra, de lássuk kik is ők és mit hoznak?
Először is a helyszínre érkező vendégek azonnal kapnak egy ajándékcsomagot, amellyel megkezdődik a fekete leves, például a nyelvük már eleve fekete lesz, mert a Monté brazil nádcukor nyalóka bizony beszínezi...
Ezután lesz fekete macaron a Bolka Bonbontól legalább nyolc ízben, és a hangulatot azonnal alapozhatjuk Zwack Unicum alapú fekete koktéllal is, amelyet a világ 50 legjobb bárja közé választott Boutiq Bar kínál majd. Ők a helyszínt biztosító Flow Specialty Coffee Bar & Bistróval közösen állnak majd egy pultban, de a Flow ezen kívül természetesen készül sok-sok kávéval, fekete limonádéval, és mivel ők egy vegán étterem is egyben, a konyha fekete szezám fagyit és Black Buddha Bowlt kínál majd.
Nemrég csatlakozott az amúgy is elegáns sorba a Costes Downtown, nem mással, mint elképesztően izgalmas fekete uborka fogással érkezik, de az Impostor Bar & Eatery is kitesz magáért, fekete vegán taco-t és rament ehetünk majd a standjuknál.
Az édességek sorát gazdagítja az egyedülálló minőségű bonbonokat készítő Zangio Artisan műhely, valamint a Hiszteria Cremeria, ők pedig fekete fagyit hoznak, valamint fekete tart és a fekete bounty süteményük lesz a kínálatban.
Orosz és magyar sörfőzde fúzióját hozza a Csupor sörfőzde, Matryoshka fekete sört ihatunk majd náluk.
A legfurcsább kiállítók egyike a Dr. Aliment Funkcionális Élelmiszerkutató intézet lesz, akik hoznak a rendkívül egészséges fekete fokhagymájukból és különleges fekete élelmiszer-fejlesztéseikből.
Három független standdal is találkozhatunk majd, az egyiken fekete kenyeret kóstolhatunk, a másik standon az amúgy profi és rendkívül kreatív magánséf és blogger, Susa konyhája fekete tejberizst kínál majd kandírozott naranccsal, fekete szezám pudingot, valamint gyömbéres panna cottát fekete szezámzselével.
Érkezik a BOOOK Kiadó csapata is, akik amúgy gasztronómiai témájú könyvek kiadásával foglalkoznak, de két könyvük a DIY és a GastRock passzol az eseményhez, így azokra hangolt fekete finomságok kóstoltatásával kényeztetik majd a közönséget. 
A vendégek távozásakor helyreáll a szájhigiénia, és a csodálatos fekete falatok ellenére fehérebb fogakkal távozhatnak, mint ahogy érkeztek, ugyanis a kiváló fehérítő hatásáról ismert fekete fogkrémet forgalmazó Curaprox Magyarország, rendezvényünk támogatója, meglepetéssel készül mindenki számára.
Zene is lesz, a House Blauw Dj páros biztosítja majd a fekete dallamokat, bármit is jelentsen ez.
A rendezvényen egy gasztronómiai szakemberekből álló zsűri kiosztja a Black Food of The Year 2018 és a Black Drink of The Year 2018 díjakat. A zsűri névsorát is hamarosan közöljük.
A Black Food Festival kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre, ezért az Ecocatering csapatával együttműködve valamennyi kiállítónk biológiailag lebomló, komposztálható, növényi alapanyagokból készülő terítéket használva kínálja majd termékeit.

Az eseményt a különleges alapanyagok használata miatt a NÉBIH kiemelten felügyeli, a szervezők bekérték a kiállítóktól valamennyi a helyszínen kínált termék összetevőit előre és leadták a hivatalnak, azok kizárólag a hivatal jóváhagyása után árusíthatók.
Az esemény részletei (angol nyelven is): https://www.facebook.com/events/529264607487007/
Helyszín: Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, Budapest, Andrássy út 66, 1062
Dátum: 2018. november 4. vasárnap 15 órától 21 óráig.
Dress code: FEKETE
Elérhetőség:
Email: blackfoodfestival@gmail.com
Jegyvásárlás elővételben:
TIXA – https://tixa.hu/black-food-festival-budapest-2018
COOLTIX – https://cooltix.hu/event/BlackFoodFestivalBudapest_2018-5b90e87ada572c7b8b7ea4aa
SZEMÉLYESEN – papíralapú jegy, Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, Budapest, Andrássy út 66, 1062 Nyitva: 7:30 – 20:00
 

Nincsenek megjegyzések: