2018. október 20., szombat

Álomesküvő után álomnászút – íme a kedvenc úti célok
.

A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint az álomnászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Nem csoda, hiszen ezek a helyek valóságos földi paradicsomként tárják ki kapuikat a szerelmesek előtt. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is.


A Hungexpo területén november 10-11-én megrendezésre kerülő Őszi Esküvő Kiállításon számos utazásszervező és légitársaság akciós feltételekkel kínálja nászút ajánlatait. Kiskasza Kinga utazási szakértő most a legtrendibb úticélokat mutatja be.

1) Francia Polinézia: Tahiti, Bora Bora, Moorea
Tahiti, Moorea, Bora Bora... elég e neveket kiejteni, és máris álomvilágban járunk. A Földgolyó túloldalán, a Csendes-óceánban helyezkednek el Francia-Polinézia részeként ezek a varázslatos szigetek. A nászutasok elsőszámú kedvence ez a lenyűgöző szépségű földi paradicsom, a bizarr vulkáni csúcsokkal, kéklő lagúnákkal, a pálmafás, bársonyos homokú strandokkal.
Tahiti, Bora Bora szigetei az álomstrandjairól és a képeslapra illő lagúnáiról híresek. Aki itt búvárkodik, az egy egyedülálló víz alatti világot fedezhet fel. Korallszigetek emelkednek ki a habokból, zátonyokkal és végtelen partokkal övezve. A lagúnák színe a jáde ékkő zöldjétől kezdve a türkizkékig váltakozik, hogy még jobban elkápráztassa az ide érkezőket. Ezt a buja vidéket csodálatos madarak, halak és kagylók uralják, a lagúnák ékszere pedig az igazgyöngy.

2) Mauritius
Mark Twain író szerint Isten először teremtette meg Mauritiust, majd annak mintájára a mennyországot. A mesés trópusi sziget a világ egyik legszebb része, az itt töltött nyaralás életre szóló élményt ígér. Szunnyadó vulkánok, párás erdők, futó patakok, pálmafákkal övezett fehérhomokos strandok, nyüzsgő korallzátonyok  - a természet megannyi szépsége várja a nászutasokat, sokféle nevezetességgel és látnivalóval.
A levegőből letekintve Mauritius egy óriási smaragdnak tűnik, körülötte a végtelen óceán¬ víztükrével. A zöldellő szigetet fehér homokos part szegélyezi. Az ország természeti gazdagságát színesítik a különféle növény- és állatritkaságok. A sziget különösen népszerű a nászutasok körében, akiknek fontos szempont a gyönyörű természeti környezet, a tökéletes kiszolgálás és a sokszínű ízvilág.

3) Indonézia: Bali, Lombok, Gili szigetek
Az Istenek szigeteként is ismert Bali izgalmas trópusi paradicsom. Akár a balinéz emberek jellegzetes kultúrájának feltárása, akár a búvárkodás a korallzátonyoknál, vagy a napozás egy széles tengerparti szakaszon, minden olyan, mintha Balin egy különleges, egzotikus világba csöppennél.
Lombokot, amelynek jelentése csili, Balitól egy 35 km széles és 300 méter mély tengerszoros választja el. A sziget felét a 3726 méter magas Gunung Rinjani vulkán uralja. Lombok egy relatíve érintetlen, turisták által kevésbé felfedezett, vadregényes, viszonylag könnyen bejárható kis sziget fehér homokos strandokkal.
Lombok partjaihoz közel a három apró korallsziget – Gili Trawangan, Gili Meno és Gili Air – maga a paradicsom. Kristálytiszta tenger, hófehér homokos strandok, hihetetlenül gazdag víz alatti világ várja itt az utazókat: a türkizkék vízben színpompás korallerdők, halak sokasága és a szinte minden alkalommal fel-feltűnő óriásteknősök. A Gili szigetek mentén búvárkodva és sznorkelezve úgy érezhetjük magunkat, mintha a világ legnagyobb és legtisztább akváriumában fürdenénk.

4) Dominika
A Dominika keleti részén található Punta Cana kétségkívül az egyik legszebb, legnépszerűbb strandszakasza a karib szigetvilágnak. A finomhomokos tengerparton pálmafák hűs árnyékából gyönyöködhetünk a horizonttal egybeolvadó tengerben. Punta Canat nem véletlenül hívják „Kókusz partnak”, álomszép fürdőhelyek, öblök, természetes medencék, türkizkék tenger, vakítóan fehér, pálmaligetekkel szegélyezett part, izzó napsütés, mesébe illő környezet.  
Saona, a maga 110 km2 –es területével a Dominikai Köztársaság legnagyobb szigete. Közkedvelt kirándulóhely, csodálatos partjai, türkizkék vize, sekély, gyönyörű, fehérhomokos partja és egyéb természeti szépségei miatt. Saona állatvilága nagyon gazdag, iguánok, teknősök, nagytestű madarak, valamint csodálatos lagúnák várják az idelátogatókat.

5) Costa Rica
Costa Ricát a felmérések szerint a világ egyik legboldogabb országának tartják, 2009-ben pedig a legzöldebb országnak is megválasztották, területének több mint 25%-a védett. A nászutasok azért is szeretnek odautazni, hogy magukba szívják a Pura Vida életérzést és azt a nyugalmat, amit a lakosok és a természet áraszt magából. Costa Rica neve gyakorlatilag egyet jelent az ökoturizmussal. A finomhomokos tengerpartok, sűrű esőerdők és a kristálytiszta vizű folyók tökéletes kikapcsolódást ígérnek a természet szerelmeseinek.

2018. november 10-11.
Őszi Esküvő Kiállítás – Európa legnagyobb esküvői rendezvénye
HungexpoNincsenek megjegyzések: