2017. március 21., kedd

LILITh - fekete hold




Performansz, kurátori tárlatvezetés, esti nyitvatartás a színházi világnap alkalmából. Március 26-án vasárnap este 19.30-tól, a színházi világnap alkalmából - az Ország Lili életmű-kiállítás ihlette - a LILITh - fekete hold című előadást láthatják az érdeklődők a Magyar Nemzeti Galéria kupolacsarnokában.

A Gergye Krisztián Társulat performansza igazi kuriózum, Ország Lili előtt tiszteleg tánccal, bábbal, árnyakkal. A közönség nem csak nézője lesz az eseményeknek, hanem szereplőkké is válnak Gergye Krisztián és Ország Lili közösen teremtett világában. Gergye Krisztián performansza a tánc találkozása Ország Lili képzőművészetével és a bábművészettel, amely a személyességet és az emberi test magányát vizsgálja.

LILITh - fekete hold - Gergye Krisztián Társulata
Rendezés, koreográfia, látvány: Gergye Krisztián
Szereplők: Barabás Anita és Gergye Krisztián
Bábterv: Hoffer Károly, Jelmez: Béres Móni, Díszlet: Zöldy Z. Gergő
Zene: Schubert - G major quartet az Accord Quartet előadásában

Az előadást megelőzően, 18.00-19.30 között a kiállítás is megtekinthető az előadásra szóló jeggyel, ahol 18.00-19.00 között Kolozsváry Marianna, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést az érdeklődőknek.
Jegyek korlátozott számban kaphatóak a www.jegymester.hu oldalon.

Árny a kövön. Ország Lili művészete.
A kiállítás a modern magyar művészet egyik meghatározó egyéniségének az életművét mutatja be. A több mint háromszáz művet felvonultató tárlat eddig még soha nem látott módon - hazai és külföldi analógiákkal Paul Delvaux, Giorgio de Chirico, Vieira da Silva, Toyen, Bálint Endre, Vajda Lajos, és Zoltan Kemeny műveivel párhuzamban szemlélteti a művész látásmódjának alakulását. A kiállításon Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépült a Labirintus, benne a több mint ötvendarabos labirintus-sorozattal, mely ebben a teljességében még az 1980-as Ország Lili-emlékkiállításon sem volt látható. Ország Lili alkotásaiból korábban nem láthatott a közönség ilyen nagyszabású, teljes életművet átfogó tárlatot.

2017. március 26. 19:30
LILITh - fekete hold
Magyar Nemzeti Galéria

www.mng.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: