2017. március 27., hétfő

Gasztronómia, egészség és önismeret az ősi Indiából
A Lélek Palotája idén 5. alkalommal rendezi meg tavaszi szezonnyitó fesztiválját, melynek középpontjában az egészségmegőrzés, a táplálkozás és a gasztronómia, a test és a lélek egyensúlya áll.A tavasz a természet és a szervezetben rejlő energia felfrissülésének és megújulásának időszaka, amikor végre erősödik a Nap ereje, ezzel együtt pedig életkedvünk, immunitásunk, kreativitásunk és egészségünk is. Ehhez persze nem árt az egészségünkért aktívan is tenni, például India ősi életvezetési tudománya, az Ájurvéda segítségével.

A GASZTRONÓMIAI fesztiválon betekintést nyerhet India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb vegetáriánus főzési hagyománya. Több mint harmincféle VEGÁN ételkülönlegességet ízlelhet meg, közben gyönyörködhet a hagyományos indiai tűzhelyen való főzés látványában is.

Felsorakoznak a szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, csatnik (édes-csípős szószok), egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek, aromás italok, gluténmentes finomságok egész sora, így a fesztivál azok számára is izgalmas kalandokat rejt, akik valamilyen speciális étrendet követnek, laktóz-, vagy gluténérzékenyek, tojásallergiásak, stb.

EGÉSZSÉG és ÁJURVÉDA témában számos ismert hozzáértő előadását hallhatja a látogató. Részt vehet ingyenes egészségügyi vizsgálatokon, elmélyülhet az Ájurvédában, azaz az élet tudományában, amely India ősi és féltett tudáskincse, az emberi test és lélek harmonikus egységéről. Az Ájurvéda egy több mint ötezer éves, ma is hatékonyan alkalmazható holisztikus gyógyászati forma, ami az egészség megőrzésére és a prevencióra fekteti a hangsúlyt figyelembe véve az egyén saját alkatát és állapotát.
A rendezvény bemutatja a különböző Ájurvédikus testtípusokat (dósákat), a testtípusoknak megfelelő étkezést és az ízek jelentőségét a táplálkozásban.

Az ÖNISMERET kapcsán hasznos előadásokat hallhat a minket körülvevő természeti erőkről.és megtudhatja, hogy ezek hogyan befolyásolják a mindennapjainkat. Az életvezetési tanácsadáson túl a védikus asztrológiai és numerológiai elemzés is segítségére lehet, hogy jobban megismerhesse a lehetőségeit. Indiában az asztrológia és a spirituális életvezetés mestereit a család második és harmadik orvosának nevezik.

További programok:
- egésznapos színpadi program
- 30 féle VEGÁN finomság, látványfőzések
- neves előadások, sztárvendégek
- egészségügyi mérések, kezelések, tanácsadások
- ajurvédikus terapeuták
- kirakodóvásár
- gyerekfoglalkozások

Időpont: 2017. április 9., vasárnap 10:00-17:00 óráig
Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Bejárat: I. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17., II. kapu: 1039 Budapest, Attila utca 8.
Jegyárak: Felnőtt: 1.200 Ft, Nyugdíjas, diák: 900 Ft, Korlátlan ételfogyasztás + belépő: 3.500 Ft
12 év alatt a belépés ingyenes! Családoknak további kedvezményt biztosítanak.

www.lelekpalotaja.hu
https://www.facebook.com/events/1876159595974974/

Németh Krisztina - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: