2017. március 30., csütörtök

Exkluzív tárlatvezetések Alex Webb kiállításán
A MAGNUM nemzetközi fotóügynökség kiemelkedő kortárs alakjának, Alex Webbnek The Suffering of Light (A fény szenvedése) című anyagát most először láthatja a közönség Magyarországon. A Budapest Fotó Fesztivál exkluzív tárlata április 9-ig tekinthető meg a Műcsarnokban.
 


A kiállítás utolsó kilenc napjában exkluzív tárlatvezetések teszik még különlegesebbé az Alex Webb gyűjteményt. Április 1-én Borzi Vivien fotográfus, a következő napon, április 2-án Nánási Pál fotográfus, a kiállítás zárónapján, április 9-én pedig Szarka Klára fotótörténész, a kiállítás kurátora kalauzolja majd az érdeklődőket az amerikai kortárs fotográfia megkerülhetetlen ikonjának képei között.

Alex Webb: A fény szenvedése
A kiállítás - amely a Budapest Fotó Fesztivál exkluzív nyitóeseménye - a modern színes fotográfia úttörőjeként számon tartott művész első átfogó monográfiáját mutatja be 63 képben, köztük legismertebb munkáival, amelyek három kontinens számos országában készültek. Alex Webb az amerikai kortárs fotográfia megkerülhetetlen alakja. Látványos képeit az intenzív színek, az erős fények és árnyékok használata jellemzi. Fotográfiái többrétegű, komplex alkotások, műfajokat átfogva ötvözik a streetphoto, a fotóriportázs és a művészi fotográfia stílusát.
Kurátor: Szarka Klára fotótörténész

Alex Webb 1952-ben San Franciscóban született. Fényképei a legjelentősebb magazinokban jelennek meg, többek között a New York Timesnak, a Life-nak, a Sternnek, a GEO-nak és a National Geographicnak dolgozik. Kiállításai voltak a New York-i International Center of Photography-ban, a Whitney Museum of American Artban, a Walker Art Centerben, Minneapolisban és egyéb neves kiállítóhelyeken. Sok más elismerés mellett a legkiválóbb fotográfusoknak járó Leica Medal of Excellence díjat 2000-ben, a gyermekek sorsát érzékenyen bemutató munkái elismeréseként a neves spanyol Premio Internacional de Fotografia Alcobendas díjat 2009-ben kapta meg. Webb 1976 óta tagja a MAGNUM PHOTOSnak, amelyet még Robert Capa alapított 1947-ban.
New Yorkban él feleségével, Rebecca Norris Webb költő-fotográfussal.

Az évente megrendezett Budapest Fotó Fesztivál kiállítás-sorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus, magyar és nemzetközi fotográfia értékeit, bevonva Budapest múzeumait, galériáit, nemzetközi kulturális intézeteit.
A Budapest Fotó Fesztivál kiemelt eseményeként megvalósuló kiállítás a Műcsarnokkal együttműködésében, az Amerikai Nagykövetség támogatásával jött létre.
További támogatók: Uniqa Biztosító, Museum Complex, MaMaison, Budapest Főváros Önkormányzata

2017. április 1. (szombat), 16:00
Borzi Vivien fotográfus exkluzív tárlatvezetése Alex Webb kiállításán
2017. április 2. (vasárnap), 16:00
Nánási Pál fotográfus exkluzív tárlatvezetése Alex Webb kiállításán
2017. április 9. (vasárnap), 16:00
Szarka Klára fotótörténész, A fény szenvedése kurátorának exkluzív tárlatvezetése.

Műcsarnok
Budapest, Dózsa György út 37.

http://www.mucsarnok.hu
http://www.budapestphotofestival.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: