2017. március 11., szombat

Amerika táncbajnoka lehet kilenc magyar tinédzser
Phoenixig juthat a hazai hip hop válogatott. Egészen az amerikai világbajnokságig juthatnak a Hungarian Hip Hop Dance Championship kategóriánkénti legjobb táncosai.  A VB részvételt tűzte ki célul az ország első, 13-16 éves lányokból és fiúkból álló hip hop válogatottja is, akik nem bízzák a véletlenre a továbbjutást.Profi szakértői csapattal a hátuk mögött szeptember óta heti 10-14 órát edzenek, hogy valóra váljon a dédelgetett álom, bejusson a csapat a világbajnokság középdöntőjébe.
Alig több mint két hét van hátra Magyarország legnagyobb hip hop versenyéig, amelynek nyertesei megkaphatják a jogot, hogy Phoenixben képviselhessék kicsiny hazánkat a világ legmagasabb színvonalú Hip Hop Világbajnokságán. Az ország első hip hop válogatottja vakon bízva a sikerben, már a repülőjegyeket is megvette Amerikába. A tucatnyi eltökélt kamasz, profi felnőtt sportolókat megszégyenítő kitartással készül arra, hogy a dobogó tetejére álljon március 25-én, a Láng Sportcsarnokban.

Nyáry Andrea, a csapat vezető edzője elmondta, hogy a hip hop válogatott megalakulását sokrétű szervezőmunka előzte meg.
„Takács Gáborral, a Hip Hop International magyar delegációjának tagjaiként, két egymás utáni nyáron is kiutaztunk San Diego-ba és Las Vegas-ba a világbajnokságokra, hogy felderítsük a terepet, milyen eséllyel indulna egy magyar, tizenévesekből álló csapat egy olimpia szintű tánceseményen. Azt gondoltuk, hogy a középdöntőig jutás egy reális cél. Így itthon kiválasztottuk a Harmony Style és a Freestyle DF egyesületek legjobb táncosait és egy profi szakmai felkészítő stábot állítottunk össze három edzővel, egy erőnléti edzővel, egy menedzserrel és egy stylisttal. A Dance-Factory Tánc- és Sportcentrum szponzorálja a válogatottat, de emellett persze a szülők anyagi és lelki támogatása sem elhanyagolható." - részletezte Andrea.

Bár a hip hop-ot itthon még mindig többnyire szubkultúrának tartják, sok gyerek és felnőtt ugyanolyan kemény sportként űzi, mint mások az úszást vagy akár a focit. A hip hop válogatottnak nem csak izzasztó táncórái, hanem erőnléti edzései is vannak, a márciusi összecsapásra készült koreográfiával pedig a csapat szeptember óta rendszeresen versenyzik. Eddig a válogatott minden csatát megnyert és különdíjak hadát hozta el, az előre menetelés pedig március végén folytatódik.

http://hiphophungary.hu
https://www.facebook.com/events/737917106362731
 

Nincsenek megjegyzések: