2014. december 7., vasárnap

Magyar házi automata kapszulás sörfőzde






Ez a hét mérföldkő a hazai startup, a Brewie életében, hiszen kezdetét vette az úgynevezett közösségi finanszírozási (crowdfunding) kampánya, melynek segítségével elindulhat a teljesen automata otthoni sörfőzőgép gyártása. Ha a startup számára a várakozásoknak megfelelően alakul a következő két hónap, akkor 2015 őszén már bárki bárhol könnyedén megfőzheti saját kézműves sörét.

A Brewie egy olyan innovatív, mobil és a világon egyedüliként teljesen automata sörfőzőgép, mely a jelenleg piacon lévő otthoni sörfőzőgépekhez képest remek pozícióból startol, hiszen sajátossága, hogy egyetlenegy lépést sem hagy ki a tradicionális sörfőzés lépései közül, illetve versenytársaihoz képest sokkal kedvezőbb áron érhető el. Ráadásul az egész sörkészítő-folyamat csupán egy gomb megnyomásával indítható, a lépéseket pedig egy okostelefon-applikáció segítségével bárhonnan nyomon követhetjük mobiltelefonunkon, tabletünkön, vagy akár számítógépünkön is.Az Indiegogo kampány célkitűzése 100 ezer dollár, ez az összeg szükséges ahhoz, hogy a Brewie be tudja indítani a termék sorozatgyártását. A kampányhoz bárki csatlakozhat különböző összegekkel, a fiatal vállalkozás arra számít, hogy leginkább azok csatlakoznak, akik saját sörfőzőgépet szeretnének, akár már elő is rendelték azt.

https://www.indiegogo.com/projects/brewie-world-s-first-fully-automated-home-brewery,

 „Várakozásokkal teli időszak ez. Szeretnénk megvalósítani az álmunkat, miszerint az otthoni sörfőzés bárki számára könnyedén elérhető legyen. A Brewie csapata erőt és fáradtságot nem kímélve tervezte meg ezt a sörfőzőgépet, s dolgozik tovább azon, hogy nemzetközi szinten is megismerjék és megkedveljék ezt a magyar fejlesztést" - tette hozzá Pál Marcell, a Brewie társalapító ügyvezető igazgatója.
A Brewie egyébként jó választás az amatőr, de lelkes „home made" sörkészítők számára is, éppúgy, mint a kézműves sörfőzdét üzemeltetőknek, hiszen a már kész és letölthető receptek mellett szabadon lehet kísérletezni a sörfőzéssel. A már tapasztaltabb sörfőzők új recepteket fejleszthetnek, melyeket bármikor újra, ugyanolyan minőségben letudnak főzni. A Brewie célja, hogy bárkiből könnyedén sörfőző mester váljon, és saját otthonában készíthesse el kedvenc sörét.
Nagy nemzetközi várakozás előzi meg a magyar startup innovációját, a napokban például a The Washington Post, a CNET, Engadget és a Gizmodo is megemlítette a Brewie-t egy cikkben, illetve több rangos megmérettetésen is bizonyított már:
1. helyezett - Startup Spring 2014 Central European Startup Competition
1. helyezett - Startup Sauna 2014, Budapest
2. helyezett - Venture Cup 2014 (Dánia legnagyobb startup versenye, több mint 350 induló csapat közül)
Brewie: tradicionális, kézműves és minőségi sörfőzés otthon, vagy bárhol, ahol szeretnéd!
http://brewie.org/
https://www.facebook.com/yourownbeer
https://twitter.com/urBrewie


Forrás: EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: