2014. december 24., szerda

Karácsony a Blahán



.


A Krisna-hívők a gyermekeket helyezik az 1500 fős karácsonyi szeretetlakoma középpontjába (dec. 24-26.) - a szünidőre a szülőknek és a kicsiknek is egészséges élelmiszereket ajándékoznak.


A Krisna-hívők karitatív programsorozatának csúcspontja a Blaha Lujza téri ünnepi akció, amely során naponta 1500 rászorulót látnak vendégül. Az Ételt az Életért Program karácsonyi ételosztásainak különlegessége, hogy a résztvevők a meleg ebéd mellett egy 25 féle tartós élelmiszerből álló segélycsomagot is kapnak, amely alapvető megélhetést biztosít az ünnepek időszakára.

A karácsonyi kiemelt akció a Krisna-hívők „2014 a Gyermekek Éve" programsorozatának utolsó állomása is egyben. A Gyermekek Éve tematikájával a Krisna-hívők a gyermekvállalás fontosságára és felelősségére kívánták felhívni a figyelmet, melynek 5 pillére: a példamutató szülő, az erőszakmentes nevelés, az Istenközpontú család, annak megértése, hogy a gyermek Isten ajándéka, s ezért a leghelyesebb szülői attitűd, hogy szolgálatként tekintünk gyermekeink és a környezetünkben élő más gyermekek nevelésére, segítésére.

A legfrissebb felmérések szerint hazánkban mintegy 250 000 gyermek él mélyszegénységben. A tartós anyagi krízis végső hatása az lehet, hogy a gyermeket - a saját érdekében - átmenetileg kiemelik a családból, amíg újra biztosítottá nem válik alapvető fenntartása és biztonsága. A Közösség Szegényélelmezési Programjának egyik célja ezért az, hogy az élelmezés tárgyi támogatása által igyekezzen egyben tartani a családokat, elejét vegye a szülőt és gyermeket egyaránt felemésztő folyamatoknak. Idei karácsonyi ételosztásukkal ezekre a veszélyeztetett családokra és gyermekekre szeretnék felhívni a figyelmet.

A mennyiségi és minőségi tápláláson túl a kicsik számára a karácsony az év egyik legfontosabb családi élménye - ilyenkor íródnak az emlékek. Az alapélelmiszerek mellett ezért finomságokkal (joghurttal, gyümölcsökkel, csokoládéval és ropogtatnivalóval), valamint színezővel, zsírkrétával, és gyermekvitaminnal is készülnek. Mindezekkel szeretnének a kedvezőtlen társadalmi-gazdasági folyamatok leginkább kiszolgáltatott rétege, a gyermekek kedvében járni.

Az ételosztásban résztvevő önkéntesek között megtalálható majd a Honvéd Utánpótlás VKSE diákcsapata, akik egymást váltva veszik ki részüket a munkából. Amint elmondták, arra vágynak, hogy gyermektársaik karácsonya is szép, meghitt és ajándékokban bővelkedő legyen. A segélyakciót az adományozók mellett hírességek is segítik jelenlétükkel a 3 nap során: Carla Galli, Falusi Mariann, Fischer Iván, Kowalsky, Marjai Judit, Mucsi Zoltán, Réz András, Selmeczi Tibor, Szalóki Ági, Vadon Jani és a NOÉ Állatotthon Alapítvány.

Nagyon jó látni, ahogy évről évre egyre több önkéntes csatlakozik az akciókhoz, sokan már előre, maguktól jelentkeznek a kiemelt alkalmakra. Így valóban megvalósulhat a legjobb adni, a szívből adni elve. A sok önkéntes jelentkezőt ugyanakkor már nem lehetséges a hely hiánya miatt fogadni, beosztani, így azt kérik a szervezők, hogy aki teheti, a telefonos adományvonalon keresztül, jelképesen járuljon hozzá az akcióhoz - és így legyen kinn a téren szimbolikusan az Ünnepek alatt. Egy hívás mindössze 250 Ft-ba kerül, a 13600-as Adhat vonalon át. Itt a 33-as kód tárcsázásával épp egy tál ebéd árával segíthetik a segélyakciót.

A Krisna-hívők köszönetüket fejezik ki az adományozó vállalatok, vállalkozások és a lakosság egész éves támogatásáért!
Kellemes Ünnepeket!


www.krisna.hu
www.karitativ.hu

 Németh Krisztina -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: