2014. december 6., szombat

Gerbeaud nyílt meg szöulban




.


Tokió után ismét egy távol-keleti városban, Szöulban nyitott új üzletet a Gerbeaud Kávéház. A szöuli Lotte Tower a világ egyik legmagasabb épülete lesz, melynek tervezett átadása 2016 év eleje. Az épület köré épült luxus bevásárlóközpontban talált helyet a Gerbeaud.

Az üzlet hivatalosan október 20-án nyitotta meg kapuit.

A megegyezés a dél-koreai partnerrel szokatlanul gyorsan alakult ki, bár a koreai üzleti politikának a gyorsaság szerves része. Még 2013 év végén érkezett egy megkeresés a budapesti anyavállalat felé, majd 2014 kora tavaszán a Gerbeaud japán partnerei is ráerősítettek a szándék komolyságára. A távol-keleti cég konkrétan egy európai kávéházat keresett, melyet az új luxus bevásárlóközpont egyik ékszerdobozának képzeltek el. A Gerbeaud-ra a választás többek között az internet csodájának is köszönhető. Egyrészt kimagaslóan sok koreai turista írt pozitív review-t a Vörösmarty téri üzletről, másrészt a szöuli partnercégnek nagyon tetszett a Gerbeaud honlap és a hangulat, amit a kávéház ad.

Az üzletben folyamatosan vezetik be a magyar süteményeket. Jelenleg a Gerbeaud szelet, az Esterházy torta, a Royal csokoládé, a Bazsalikomos citrom és a Somlói galuska, valamint négy fagylaltkehely a kínálat.
A cukrászda üzemét helyi cukrász vezeti, aki folyamatos tréninget kap a magyar üzlettől.

November 28-án Szöulban írta alá a budapesti Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője Pintér Katalin a hivatalos licence és know-how szerződést a helyi tulajdonos-üzemeltetővel. Az eseményen - amelyet Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében, a Magyar-Koreai Üzleti Fórum keretében tartottak - további három magyar cég írt alá együttműködési szerződést helyi partnerével.

A magyar kormánydelegáció az aláírás előtti napon, november 27-én fel is kereste az üzletet, ahol Pintér Katalin tulajdonos-ügyvezető, Niszkács Anna a Gerbeaud értékesítési és marketing igazgatója, valamint a szöuli és a tokiói Gerbeaud-k vezetői kínálták a politikusokat, nagyköveteket.

A Lotte World Malll, illetve az ottani Gerbeauda neten:

 http://www.avenuel.co.kr/PageLink.do?link=/fnb/cafe_en&lang=en&branchCd=00001#gerbeaud

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: