2014. december 16., kedd

Az SOS Gyermekfalvak küldetése



.


Élje át a segítés örömét és támogassa idén karácsonykor a családjukat elveszített gyermekeket

A közös ünneplés nagyon meghatározó a gyermekek későbbi életében, ezért kiemelkedően fontos, hogy meghitten teljen a karácsonyi időszak. Ilyenkor nem csak annak örülhetünk, hogy ajándékot kapunk és számunkra kedves emberekkel vagyunk körülvéve, hanem az ajándékozás élménye is boldogsággal és szeretettel tölt el minket. Az SOS Gyermekfalvak lakóinak támogatói idén karácsonykor igazi SOS angyallá válhatnak, így járulva hozzá ahhoz, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeket a szeretet ünnepén is gondoskodó és szerető család vegye körül, igazi családban nőjenek fel.

A gyermekkorban átélt örömteli, meghitt karácsony fontos záloga annak, hogy a kicsik boldog gyermekként éljék az életüket. Sokan el sem tudják képzelni, de sajnos számtalan olyan gyermek él ma Magyarországon, aki valamilyen családban előforduló vészhelyzet vagy a család szétesése miatt súlyos helyzetbe kerül. Ilyenkor a gyermek nem részesülhet mindabban, amire az egészséges fejlődéséhez szüksége lenne, rossz életkörülményei miatt lemarad az iskolában, és sokszor egészségügyi ellátása sem megfelelő. Az SOS Gyermekfalvak küldetése, hogy szerető és biztonságos otthont, nevelőanyukát, új családot adjon azoknak a gyermekeknek, akik nem élhetnek a vér szerinti családjukban. Jelenleg mintegy 400 gyermekről és fiatalról gondoskodik az alapítvány, akik összesen három gyermekfaluban és öt ifjúsági házban nevelkednek.
Az SOS Gyermekfalvak segítőinek idén karácsonykor lehetőségük van igazi családot ajándékozni a gyermekeknek azáltal, hogy adományaikkal támogatják a gyermekfalvak működését, és így biztosítják a gyermekek mindennapi életéhez szükséges feltételeket. A támogatás révén minden adományozó igazi SOS angyallá válik, lehetővé téve azt, hogy a veszélyeztetett gyermekek biztonságban, gondtalanul, igazi családban nevelkedjenek, szerető családi környezetben tölthessék az ünnepeket, mindezzel megalapozva azt, hogy később boldog felnőttként éljenek. Mi is hozzájárulhatunk ehhez az élményhez, miközben saját életünket is gazdagabbá tesszük, hiszen az örömszerzés pozitív érzelmekkel és szeretettel tölt el minket.
„Számomra az az igazi, szép karácsony, amikor a családommal közösen ünnepelhetek. Nagyon fontos nekem, hogy ilyenkor együtt tudjunk lenni, mint régen gyermekkoromban. Hiszem, hogy akkor értékes a karácsony, ha azt a gyerekek őszinte, tiszta hite és öröme tölti meg tartalommal. Ilyenkor én is azt várom, hogy átadhassam az ajándékomat és örömet szerezhessek. Szeretnék segíteni az SOS gyermekfalvakban nevelkedő gyermekeknek, hogy új esélyt kaphassanak, családban nőhessenek fel és együtt ünnepelhessenek, nekik is legyen karácsonyfájuk, finom étel kerülhessen az asztalukra." - mondta Gájer Bálint jótékonysági nagykövet, aki csak úgy, mint tavaly, idén is énekel az SOS Gyermekfalvak gyermekeiért az Eurovíziós dalversenyen.
A veszélyeztetett gyermekeket bárki támogathatja a karácsonyi időszakban a www.sos.hu/karacsony weboldalon keresztül. A segítség által az adományozók családot ajándékoznak karácsonyra a rászoruló gyerekeknek, de ennél még sokkal többet is tesznek: boldog gyermekkort teremtenek számukra.

Nincsenek megjegyzések: