2014. december 31., szerda

Különleges szilveszteri programok a budapesti színházak műsorán








 Vígjátékokkal, zenés előadásokkal, különleges szilveszteri programokkal várják a közönséget szerdán, az év utolsó napján a budapesti színházak. A Vígszínházban A revizor, a Madách Színházban a Mary Poppins, a Budapesti Operettszínházban a Csókos asszony, a Centrál Színházban pedig a Függöny fel! című előadás szerepel a műsoron.


    Ezeket a darabokat szilveszterkor két alkalommal játsszák: a legtöbb színházban délutáni előadással is várják a nézőket.
    A Vígszínházban A revizor című vígjátékot Bodó Viktor rendezésében 17 óra 30 perckor és 21 órakor láthatja a közönség. Az előadások végén tombolasorsolást rendeznek, a nézők színházjegyeket és bérleteket nyerhetnek, a fődíj pedig egy exkluzív vacsora a színház igazgatójával, Eszenyi Enikővel. A Pesti Színházban 16 és 20 órakor a Sógornők című komédiát tűzik műsorra, Michel Tremblay kortárs kanadai drámaíró művét Parti Nagy Lajos átiratában játsszák.
    A Madách Színházban varázslatokkal teli előadást láthat a közönség szilveszterkor: a Mary Poppins című musicalt adják elő délután 15 és este 19 órakor.
    A Centrál Színházban szilveszterkor ugyancsak két alkalommal látható a Függöny fel! című komédia, Michael Frayn színházban játszódó darabja. A Játékszín Ken Ludwig bohózatával, a december közepén Szirtes Tamás rendezésében bemutatott Primadonnák című produkcióval várja a nézőket délután és este.
    A Katona József Színházban az év utolsó napján este A nyaralás című, Mohácsi János rendezte Goldoni-darabot játsszák, a Kamrában pedig délután 16 órától az Operabeavató sorozat szilveszteri különkiadására, A denevér elemzésére várják a közönséget. A Katonában A nyaralás szünetében, a Kamrában pedig az Operabeavató különkiadása után készülhetünk koccintással az estére.
    A Radnóti Színházban este az Anatol és a nők című Arthur Schnitzler-darab látható, az előadás előtt pedig Ráhangoló címmel közönségtalálkozót tartanak Bálint András rendezővel. Az Örkény Színház műsorán délután és este Feydeau A hülyéje című darabja, Mácsai Pál rendezése szerepel.
    A Belvárosi Színházban az Orlai Produkció Amadeus című előadását láthatja a közönség, az Átrium Film-Színházban pedig 23 óra 45 perckor kezdődik az Alföldi Róbert rendezte Az Őrült Nők Ketrece című musical különleges szilveszteri előadása.
    A Thália Színház nagyszínpadán délután és este A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? című produkciót játssza Csányi Sándor. Az Arizona Stúdióban a Mr. és Mrs. című darab, az Új Stúdióban délután Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátéka, este pedig a darab folytatása, a Jövőre, veled, ugyanitt II. látható.
    A Karinthy Színházban Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván Nyitott ablak című műve, míg a Rózsavölgyi Szalonban Bernard Slade Válótársak című darabja várja szilveszter délután és este a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat.
    A Vámpírok bálja című musicalt láthatja a közönség a Magyar Színházban, az Újszínházban A toll című, nemrég bemutatott kortárs darab, a RaM Colosseumban pedig az ExperiDance szilveszteri gálaműsora várja a közönséget délután és este.
    Szilveszterkor a Magyar Állami Operaházban a hagyományokhoz híven A denevér látható két alkalommal. A január 1-jei újévi koncerten új magyar művekkel és Beethoven IX. szimfóniájával várják a közönséget, a karmester az Opera főzeneigazgatója, Halász Péter lesz.
    Zerkovitz Béla és Szilágyi László Csókos asszony című operettje látható az év utolsó napján 15 és 19 órakor a Budapesti Operettszínházban, ahol az esti előadást követően ünnepi vacsorára invitálják a nézőket, és meglepetés produkciókkal, hajnalig tartó zenével, műsorral várják a közönséget. Január 1-jén, csütörtökön este rendhagyó Nemzeti újévi gálával indul a 2015-ös év a színház sztárjaival és a nemzeti társintézmények művészeivel és produkcióival. Fellépnek a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett művészei, a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso kamarazenekara. Operettslágerek, Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Johann Strauss művei mellett klasszikus-, pop- és népzene, opera-, operett- és musicalrészletek, valamint táncprodukciók láthatók.
    A szilveszteri különleges programok mellett egyes színházakban vacsorával, a legtöbb előadáson pedig pezsgővel, üdítővel, aprósüteménnyel várják azokat, akik színházban töltik a szilveszter estét.

gpz \ bsa

MTI 2014. december 30., kedd 14:58

Nincsenek megjegyzések: