2017. szeptember 5., kedd

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban




.
A sorozat keretében 2017. szeptember 12-én a Market bemutatja: Joey Calderazzo trió (USA). A zenészcsaládból származó Joey Calderazzo hétéves korában kezdett klasszikus zenét tanulni. Hamarosan felfedezte magának a jazz világát, és 17 éves korában már együtt játszott New York legnevesebb zenészeivel.


1987-től a Michael Brecker Quintet turnéinak állandó szereplőjévé vált. Első saját lemezét 1990-ben jelentette meg a legendás Blue Note kiadó, ezen Jerry Bergonzival és Branford Marsalisszal játszott együtt. Utóbbival egyre szorosabb lett zenei kapcsolata, így 1998-tól már Joey foglalt helyet Marsalis Buckshot LeFonque elnevezésű kvartettjében Kenny Kirkland-et követve a zongoraszéken. Emellett számos más zenésszel (Rick Margitza, Bob Mintzer, George Garzone és Vincent Herring) is dolgozott közös lemezeken. Miután közel két évtizeden keresztül más zenésznagyságokkal osztozott a rivaldafényen, 2003-ban úgy döntött, hogy saját neve alatt szólóban is színre lép, ellőbb lemezen, majd 2006-tól élőben is.

Joey Calderazzo triója finoman és szisztematikusan fejlődött a kortárs jazz egyik legizgalmasabb formációjává. „A pillanat spontaneitása számít, hogy milyen lesz a ritmus, hogyan változnak a harmóniák, itt szó sincs már a régi vágású szólista és kísérői felállásról. Egy-egy kompozíciót egyik este bossanovaként, a másikon balladaként szólaltathatunk meg, nincs előre eldöntött elképzelés. Állandó dialógus van köztünk, a bőgő és a dob játékának pillanatnyi hangulata folyamatosan alakítja az én elképzeléseimet is, hogy éppen hogy játsszam az adott témát. Szeretem kijelölni a zenei sarokpontjaimat, majd kitörni azokból: ez az igazi kihívás számomra” – nyilatkozta Calderazzo.

Joey Calderazzo – zongora,
Ben Wolfe – bőgő,
Donald Edwards – dob

  1. szeptember 12. 19:00/21:00
Joey Calderazzo trió
Budapest Jazz Club
Budapest, Hollán Ernõ u. 7.

https://www.bjc.hu
http://www.joeycalderazzo.com
https://hu-hu.facebook.com/JoeyCalderazzo

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: