2017. szeptember 29., péntek

Magyar Fürdőkultúra Napja 2017. október 14.




.

A víz igazi elixír, aminek jótékony hatását, csodálatos energiáit ősidők óta tiszteli az ember, épp ezért számos kultikus szertartás, világnap és ünnepnap köthető ehhez az őselemhez.

Immár hetedik éve minden év október második szombatján megünnepeljük a Magyar Fürdőkultúra Napját, mely idén október 14-ére esik. A rendezvény legfontosabb céljai (a magyar fürdőkultúra értékeinek felvonultatása, a fürdők népszerűsítése, valamint a kulturált fürdőlátogatás bemutatása) mellé évről évre tematikus programok társulnak. Az idei téma a gyógyvizek testre és lélekre gyakorolt jótékony hatása. Ezen a napon azonban nem csak a gyógyulni vágyókat várják a fürdők és uszodák. A fürdőzés kiváló módja a betegségek megelőzésének, az egészségmegőrzésnek, a fáradt test regenerálásának, az energiakészletek feltöltésének, a szellem felfrissülésének, ezért kortól és egészségi állapottól függetlenül mindenki számára gazdag programokat kínálnak a szervezők. Csemegézni pedig lehet bőven, hisz lesznek fürdők, amelyek a fürdővendégek részére ingyenes vérnyomás és vércukorszint mérést, állapotfelmérést kínálnak, lesznek olyanok, akik előadó művészeket hívnak, hogy a hangulat garantált legyen. A legtöbb létesítmény ingyenes szauna-programokat és plusz kedvezményeket kínál.
A Magyar Fürdőszövetség kampányt szervez, ösztönözve a fürdőket a vendégek tájékoztatására és kiegészítő programok szervezésére.
A Magyar Fürdőkultúra Napján a fürdők szabadon dönthetnek a helyileg szervezett programokról, a nyitva tartásról és az aznapi belépődíj kedvezményekről.
Az idei évben minden eddiginél több fürdő csatlakozását regisztráltuk. Számos létesítmény jelezte, hogy kapcsolódik a kezdeményezéshez és színes programokkal várja október 14-én vendégeit.
Az egyes fürdők programjait a szövetség saját weboldalán (www.furdoszovetseg.hu), Facebook oldalán (Csobbanj velünk) is közzé teszi.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: