2017. szeptember 7., csütörtök

Magyar Termék Nagydíjas a Gyulai Extra erős kolbász




.
Foto: Tóth Ivett
Magyar Termék Nagydíjat vehetett át a Gyulahús Kft. a Magyar Gazdaság Ünnepén, 2017. szeptember 5-én, a Parlament Felsőházi Termében. 2017-ben - 20. alkalommal - már 46 témakörben, közel 100 termék típussal volt lehetőség pályázni a Magyar Termék Nagydíj Pályázaton.

20. alkalommal, 46 főkategóriában hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált, bizonyítva, hogy a minőség is tud hagyományt teremteni! A pályázat jubileumi évében is az innovatív szemlélet, a kreatív megoldások és a kiemelkedő minőség áll a fókuszban. A meghirdetett 46 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő- a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, szabadidős, kulturális tevékenységeket, rendezvényeket az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, vagy akár a bútor- és ruházati termékek gyártását is. Újdonságként idén először kaptak lehetőséget helyi közösségek tevékenységeik megmérettetésére.

A Magyar Termék Nagydíj® egyedi trófeáit a Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. alkotógárdája készíti.

Gyulahús Kft.
Magyar Termék Nagydíj 2017.
Gyulai Extra erős kolbász

Bükkfán füstölt, hagyományos technológiával készült szárazkolbász az igazán csípős ízek kedvelőinek. Marhahúst is tartalmazó páros kolbász jó választás mindazoknak, akik szeretik a chili és az erős paprika izgalmas kombinációját. Jellegénél fogva glutén- és laktózmentes termék.

A Gyulai Kolbász, illetve a gyulai szárazáruk nem a csípős termékek kategóriájába tartoznak. Rendezvényeken, fesztiválokon felfigyeltünk arra, hogy a vásárlók érdeklődnek az erős ízek iránt, a Magyar Termék Nagydíjas Pokol Szaláminál még erősebb ízekre vágynak. A vevői igény export oldalról is megnyilvánult, skandináv országokból is érkezett megkeresés egy igen csípős szárazárura. Így indultunk el az extra erős vonalon.

A Gyulai extra erős nemcsak a csípősségében extra, összetételében is. Összetevői között a sertéshús mellett megtalálható a marhahús is, ami a termék ízharmóniájában jelentkezik. Elsődleges csípősségét az erőspaprika, utólagos erejét a chili paprika adja.

A Gyulai Extra erős kolbász 26-40 mm átmérőjű, egyenletesen pározott termék. Burkolata tiszta, sérüléstől mentes, nem penészes, kissé göbös, dudoros felületű. Állományát, metszéslapját tekintve tömör, rugalmas, jól összeálló, jól szeletelhető. A metszéslapon húspépbe ágyazott, 4-6 mm nagyságú hús- és szalonnaszemcsék láthatók egyenletes eloszlásban. Burkolata vörösesbarna színű, áttetszenek rajta a szalonnaszemcsék. Kellemes füstölt, fűszeres illatú, ízét, aromáját a felhasznált fűszerek főleg a csípős íz adja. Húsösszetevői között megtalálható a marhahús is, mely segít kiemelni a karakteres ízeket. Lédig és egyedi csomagolásban is forgalmazzuk.

Gyulahús Kft. Magyar Termék Nagydíjas termékei:

Gyulai Kolbász
  1. Magyar Termék Nagydíj
  2. Gyulai Kolbász Kódex
Mangalica Kolbász
2003 Magyar Termék Nagydíj
Gyulai Májas
  1. Magyar Termék Nagydíj
Mályvádi Sonka
  1. Magyar Termék Nagydíj
Pokol Szalámi
  1. Magyar Termék Nagydíj
Gyulai Kispáros Kolbász
  1. Magyar Termék Nagydíj
GYULAI-ROYAL Szarvas termékcsalád
  1. Magyar Termék Nagydíj
Gyulai Szalámi
  1. Magyar Termék Nagydíj
Gyulai Kézműves termékcsalád
  1. Magyar Termék Nagydíj
Majoránnás Májas
  1. Magyar Termék Nagydíj
Gyulai Extra Erős Kolbász
  1. Magyar Termék Nagydíj

(a fotón szereplők balról jobbra:​ Molnár Éva, a Gyulahús Kft. kereskedelmi vezetője,
  1. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Csizmadia Imre, a Gyulahús Kft. kereskedelmi igazgatója, Bíró Antal, a Gyulahús Kft. termelésvezetője, Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft. szárazáru-üzemének vezetője, Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketing menedzsere és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője)

www.termeknagydij.hu
http://gyulahus.hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: