2017. szeptember 4., hétfő

Filmes mesterképzés indul a Werk Akadémián - szeptember 4-én nyílt nap




2017 őszétől új, rugalmas struktúrában képezik a filmes előképzettséggel rendelkező hallgatókat a Werk Akadémián. A mesterképzés lényege a filmkészítés, a filmcsinálás, egy vagy több komolyabb kisjátékfilm elkészítése. Ezen belül két szakirány indul a rendezés/írás és a vágás/szerkesztés.


Az előadók között megtalálható Hargittai László (Pamacs) vágó, Kovács Kriszta dramaturg, Dubóczky Erzsébet rendezőasszisztens, Marton Frigyes operatőr, Soós Péter rendező és Varró Attila filmelmélet oktató.

A szakkal szeptember 4-én, az iskola nyílt napján, közelebb is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A rendezés/írás szakirányon belül a leghangsúlyosabb a forgatókönyv-fejlesztés, a dramaturgia, a történetmesélés, a műfaji sajátosságok, valamint a képalkotáshoz tartozó ismeretek. Ezekhez kapcsolódnak a gyártás-előkészítés ismeretei.  A képzés befejezése után a résztvevők a rendezői ambíció mellett tökéletes alkalmasságot szereznek  a rendezőasszisztensi munkakör betöltésére. 

A vágás/szerkesztés szakirányon belül is hangsúlyos a történetmesélés, a filmelemzés és a műfaji ismeretek. Itt azonban meghatározóak a haladó vágási ismeretek és az utómunka feladatainak, rendszerének megismerése.   A képzés befejezése után a résztvevők alkalmassá válnak a vágóasszisztensi munkakör betöltésére.

A mesterkurzus során a filmötlettől a mozi bemutatóig juthatnak el a hallgatók.  A képzés tehát a film konkrét készítési folyamatát kíséri végig szeptembertől-júniusig. Itt már fontossá válik az önálló út, önálló nyelv és stílus megtalálása, olyan alkotások elkészítése, amelyek az alkotói portfolió megalapozása mellett alkalmasak lehetnek pályázatokon, fesztiválokon, szemléken való bemutatkozásra is.

A filmes mesterkurzusra azok jelentkezhetnek, akik már folytattak előtanulmányokat – akár a Werk Akadémián, akár azon kívül -, részt vettek egy vagy több film elkészítésében.

A mesterképzés mellett szeptemberben indulnak a Rendezés-Filmírás, Vágási ismeretek, Gyártási-és Produkciós ismeretek és Naplóvezető (Scripter) képzések is.

  1. szeptember 4. 18:00-21:00
Nyílt nap
Werk Akadémia
Budapest, Salétrom u. 4

www.werkakademia.hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: