2017. szeptember 30., szombat

ABBA Symphony az Arénában




.

A Budafoki Dohnányi Zenekar augusztusban a Zempléni Fesztivál keretében mutatta be legújabb, egész estét show-műsorát. A nagy sikerű bemutató után 2017. október 8-án a fővárosban, a Papp László Budapest Sportarénában is látható az ABBA Symphony című előadás. A jól ismert ABBA-dalok új hangszerelésben, táncosokkal, énekes szólistákkal, és egy 150 tagú kórussal kiegészülve szólalnak meg.

Minden idők egyik legismertebb zenekarának több mint harminc slágere, többek között a Waterloo, a Mamma Mia, az S.O.S., a Money, money, money, a Dancing Queen dallamai csendülnek fel új, szimfonikus hangszerelésben, amelyet különleges látványvilág tesz még teljesebbé. Ott Rezső, a szimfónia összeállítója, hangszerelője  négy tételben foglalja össze az ABBA-életútját: „Kezdetek”, „Szerelem és szakítás”, „Scherzo” és „ABBA Forever”.
A látványos produkcióban közreműködnek a Singer Street szólistái (Bartus Patrícia – szoprán, Fehér Adrienn – alt, Czutor Ignác – tenor, Fehér Gábor – basszus), a Coincidance táncegyüttes, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság 150 fős kórusa és a Budafoki Dohnányi Zenekar. Az est karmestere Hollerung Gábor.
A Budafoki Dohnányi Zenekar rövid idő alatt a nemzetközi hangversenyélet rendszeres szereplőjévé vált. Európa valamennyi országában felléptek, pl. koncertet adtak a "Sonoptikum" fesztiválon a Frankfurti Alte Oper-ben, a világhírű amsterdami Concertgebouw-ban, a Kórusolimpiák gálakoncertjein 2000, 2004 és 2008 júliusában, valamint az ORF nagyszabású TV show-jában, az Arturo Benedetti Michelangeli Fesztiválon, valamint a Német Egyesítés Napja alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen Bonnban. 2008-ban Honegger: Johanna a máglyán című produkciójukat mutatták be a zágrábi Lisinski Hallban, 2010-ben Belioz Faust elkárhozását adták elő Ljubljanában, Zágrábban és Belgrádban. 2015-ben a New York-i Carnegie Hallban mutatkoztak be.
Sokoldalúságukat igazolja széles repertoárjuk is, mely a klasszikustól a kortárs és jazz zenén keresztül a popig és a filmzenéig terjed. 2011-ben a Sting Symphonicity turné két állomásán működtek közre Budapesten és Grazban, 2017-ben José Carrerast kísérték budapesti turnéján. 2009-ben indították el filmzene produkciójukat, melyben a zene mellé a filmekből vágott videoklipek társulnak, aláhúzva ezzel zene és kép kapcsolatát.
Jegyek: www.broadway.hu
  1. október 8. (vasárnap), 20.00
ABBA Symphony
Papp László Budapest Sportaréna

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: