2016. január 30., szombat

Virtuózok Viadala sorozat




A Virtuózok, a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, mely minden várakozást felülmúló sikerrel futott a közszolgálati televízió képernyőjén. A kiemelkedő tehetségű hangszeres fiatalok a verseny óta eltelt időben számos koncertet adtak hazánkban, a határon túli területeken, de Európa és a tengerentúl neves hangverseny termeiben is.


 
A Várkert Bazárban, 2015 őszén indított sorozattal egy egyedülálló, eddig sehol nem látott koncepció szerint indult hangversenysorozat. Az esteken a zenészek minden alkalommal egy hangszert állítanak a középpontba, melyen az ifjú tehetségek összemérik virtuozitásukat egy meglepetés vendéggel. A koncert nyitószámaként, a Virtuózok egyik versenyzője és a meglepetés vendég egy-egy rövid darabot mutat be, mely alatt a közönség nem látja a zenészeket. A két versenyzőre a nézők a szünetben szavazhatnak, majd a koncert végén a szervezők a színpadon adják át a nyertes művésznek a díjat, mely egy szakmai program a hangszer egyik neves képviselőjével.

Az eddig lezajlott koncerteken sorra kerültek a zongoristák és a csellisták. Február 27-én különösen nagyszabású estre készülnek, a hegedűvirtuózok a főszereplésével. Ezen a viadalon Sándor Zoltán és Alexander Rybak mérik össze tudásukat, melyet egy gála koncert követ a többi Virtuózzal kiegészülve.

Alexander Rybak
Alexander Rybak 1986-ban született, fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző. Négyéves korában szüleivel Norvégiába költözött. Szülei Natalia Valentinovna Rybak zongoraművész és Igor Alexandrovich Rybak hegedűművész, mindketten ismert előadóművészek Norvégiában. Alexander ötéves korában kezdett el hegedülni, mellette zongorázni is tanult. Jelenleg Oslo belvárosában él.
Rybak megnyerte a norvég nemzeti döntőt a Melodi Grand Prix-t, így ő képviselte Norvégiát a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet Moszkvában meg is nyert! A dalt saját maga írta.

Virtuózok Viadala sorozat
Hegedűvirtuózok viadala
2016. február 27. (szombat), 18.30, Várkert Bazár

Fellépők:
Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula, Lakatos Vivien

Sztárvendég: Alexander Rybak

Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar
Vezényel: Bolyky Zoltán

A sorozat következő koncertjei:
2016. március 26. - Énekesek viadala
2016. április 24. - Hárfa virtuózok viadala
2016. május 21. - Harmonika virtuózok viadala
2016. június 11. - Párbajhősök viadala

Jegyek válthatók a jegy.hu, a broadway.hu és a jegymester.hu oldalon, valamint az ismert jegyirodákban.
 www.virtuozok.hu,
www.facebook.hu/virtuozok

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: