2016. január 29., péntek

Indoor Sörfesztivál




A Gellért Hotel és a Serfőző bemutatja az első téli sörfesztivált. Elérkezett az idő, hogy nem kell télen Csehországba zarándokolni egy jó sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében, február 19. és 21. között.


 
Mert egy sör nem csak sör, legyen éppen negyven fok vagy farkasordító hideg, egy korsó sör mindig tökéletes apropója a baráti beszélgetéseknek, jutalma egy fárasztó napnak és serkentője a feledhetetlen éjszakáknak. A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében pedig most egy egész hétvégén keresztül hódolhatunk a csaknem 100 féle kisüzemi sörnek és sörgasztronómiai csodáknak február 19. és 21. között.
A háromnapos sörünnepen megkóstolhatjuk a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, s a tematikus napok az angolok, a németek illetve a csehek sörkultúráját is bemutatják, és egy tapodtat sem kell mozdulnunk a főváros egyik legszebb szállodaépületéből.

És, bár a sört szokás folyékony kenyérként is emlegetni, azért jól csúszik mellé pár szilárd falat is. Erre telitalálat a "Kocsmavacsora" kínálata, ahol a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel ezúttal étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. A gasztro vonalon továbbhaladva pedig az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságai kínálják az alapot az italokhoz, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúztatjuk a hétvégét.

Persze nem csak a kortyolgatásról szól a sörfesztivál: igazi vastapssal köszönhetjük az ország legjobb sörcsapolóját, Horváth Esztert, szórakoztató sörkóstolót tart Katona Csaba, a "sörtörténeti tudományok" elismert szakembere és megtudhatjuk, hogyan látja Fabók Mihály a Gundel sommelier-je az „ellentábor" képviseletében a sört.

Ahogy azt megszokhattuk, a Gellért mindig szívesen kísérletezik "forradalmi újdonságokkal": ezúttal a hűtött sörkülönlegességek mellé - lévén azért mégiscsak tél - felsorakozik a forralt sör is. Természetesen egy sörfesztivál elmaradhatatlan részeként lesz sörivó-verseny, de maguk a sörök is megmérkőznek a malátakedvelő közönség szívéért és szavazataiért.

A söröskorsó emelgető sportág képviselőinek a Madarak nevű zenekar szolgáltatja majd a hangulatfestő muzsikát, akik az angol, német és cseh napokon az adott nációk söreihez hangolják a hangszereiket.

„Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó" tartja a mondás. A 100 főt számláló Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rá is csodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba, mint például érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.

A fesztiválra az elővételi napijegy 2490 Ft, és érdemes is elővételben biztosítani a helyet, mert a helyszínen 2990 Ft-ért lesz kapható, a 3 napos bérlet 5990 Ft-ba kerül. Minden belépő mellé jár egy logózott korsó is, amit egy alkalommal szabadon választott ajándék sörrel is megtöltenek a fesztiválon.

Jegyek a http://www.jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, illetve a Gellért Szálloda recepcióján vásárolhatóak, részletes információkban pedig a honlap segít.

2016. február 19-21.
Indoor Sörfesztivál
Gellért Hotel

http://indoorsorfeszt.hu

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: