2016. január 30., szombat

Bűvész show-k sikere a nagyvilágban




A világ minden táján hatalmas népszerűségnek örvendnek a többszereplős bűvész show-k. A Broadway-n,  a londoni West Enden, a Dubai, Sidney vagy akár Las Vegas utcáin sétál végig az ember, egy közös dolgot látható: óriási sikerrel futnak világszerte a nagyszabású bűvész és illúzió show-k, ahol gyakran magyar bűvészek is színpadra állnak.



Talán a legszínvonalasabb egész estés bűvészelőadásokat Las Vegas-ban láthatja a közönség, ahol a kaszinók saját színháztermeket építenek az estéről estére szereplő legnevesebb bűvész előadóknak, többek között David Copperfieldnek. A legkiválóbb hazai előadók közül szerepelt már itt Holcz Gábor, Hajnóczy Soma és Galambos Fecó is. A néhány évvel ezelőtt itthon is nagy sikert arató Illusionists formáció jelenleg négy társulata járja a világot: egy az USA-ban, egy Londonban, egy Mexikóban, egy pedig Ausztráliában szórakoztatja a bűvészrajongó közönséget. Az ausztráliai Illusionists társulat főszereplőit a tavalyi bűvész-világbajnokságon a kétszeres bűvészvilágbajnok, Hajnóczy Soma zsűrizte.
Az egyik legjelentősebb bűvészfesztivál a kontinensen a Bűvészet Európai Fővárosa rendezvény. A Spanyolországi Vitoria Gasteiz-ben minden évben elárasztják a várost a világ legkiválóbb bűvészei, és a színháztermek mellett a köztereken, sőt még az üzletek kirakataiban is bűvészkednek. Az Illúzió Mesterei fellépője, Igor Trifunov volt néhány hónapja a fesztivál egyik sztárvendége, aki a rendezvény záró gáláján lépett fel neves amerikai, holland, francia, és hong kong-i bűvészekkel. A spanyolországi rendezvényen korábban Hajnóczy Soma és Galambos Fecó is vendégszerepelt már.
Egyre népszerűbbek a tehetségkutató tv showkban fellépő bűvészek. Ausztráliában, Svédországban és az USA-ban már nyert bűvész az adott ország got Talent műsorát, és egyre több bűvész tűnik fel és fut be ezeknek a műsoroknak köszönhetően. Az America's got Talent tavalyi bűvész nyertesének már saját showja van Las Vegasban. Dynamo is tv műsorai által vált ismertté és ma már élő bűvészműsorával turnézik a nagyvilágban. Itthon pedig Badár Tamás varázsolt el egy országot a tv képernyőkön keresztül, és nyerte meg elképesztő modern trükkjeivel a Hungary's got Talent zsűri különdíját és a legígéretesebb fiatal tehetség címét.
Szerencsére, a hazai bűvész rajongók sem maradnak világszínvonalú bűvész show nélkül. A tavaly útjára indított Illúzió Mesterei műsorban, az ország legkiválóbb bűvészei kápráztatták el az itthoni közönséget. A műsorban Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok, Holcz Gábor a gondolatolvasás mestere, Galambos Fecó világbajnoki díjnyertes, Igor és Ana többszörös fesztivál díjnyertes illúzionisták és a tv képernyőiről ismert Badár Tamás lépnek fel a nagyszabású műsorban, a MOM Kulturális Központban március 19-20-án. A műsor házigazdája Szente Vajk. Az egy évvel ezelőtti nagy sikereknek köszönhetően, idén már a negyedik előadást hirdették meg a szervezők a márciusi előadássorozatra. 


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: