2016. január 6., szerda

Nyolc éves a Budapest Jazz Club





A fennállásuk évfordulóját, mint minden évben, úgy idén is fesztivál hangulatú jazz partival ünnepelik. A Budapest Jazz Club nyolcadik születésnapján egymást feszes tempóban váltva három különböző karakterű zenekar lép színpadra.


Január 9-én, szombaton este 19:30-tól a Silence Fiction koncertjén a formáció nemrég megjelent debütáló albumáról mutatja be legfrissebb szerzeményeit, melyekben eredeti módon elegyítik a jazz és popzene stílusjegyeit. A fiatal zenekar a 2014-es Jazz Showcase-en mutatkozott be nagy sikerrel, népszerűségük azóta is töretlenül ível felfelé. Bizonyítja ezt legutóbbi nagyszabású, Zeneakadémián rendezett koncertjük is.
A fiatal csapatot követi hazánk egyik legnépszerűbb jazz zongoristája. Szakcsi Lakatos Róbert azon zenészeink egyike, aki ha az óceán túlpartján próbál szerencsét, egészen biztos, hogy világklasszissá avanzsál, ám az értő hazai közönség legnagyobb örömére felkéréseinek elsősorban továbbra is határainkon belül tesz eleget.
Szőke Niki állandó partnere, a montreux-i és avignoni jazz fesztiválon is díjazott billentyűs ezen az estén saját, kisebb létszámú, ám annál sűrűbb gondolatiságú triójával nyűgözi le a közönséget.
A koncertprogramot a kubai születésű Elsa Valle és zenekara zárja, mely elsőrangú dél-amerikai importból válogatott örökzöldekkel hevíti tetőfokára a hangulatot. A havannai Zeneművészeti Akadémián végzett énekesnő állandó partnere a multiinstrumentalista Winand Gábor, aki szaxofonon, fuvolán és egyedi énekhangjával egyaránt játszi könnyedséggel képes lenyűgözni csodálóit. Az Elsa Valle y sus Hermanos tagnévsora külön említést érdemel, hiszen a két szólistát hangszereik legnagyobbjai, Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Kőszegi Imre és Orbán György kíséri.
Mint minden évben, úgy idén sem marad el a Budapest Jazz Club születésnapi partijainak állandó kelléke, az egy-egy szelet erejéig minden vendéget megillető hatalmas BJC-torta és a koncerteket követő, hajnalig tartó Jam Session.
A program ingyenes, visszatérő és új vendégeiket egyaránt szeretettel várják.
2016. január 9. 19:30
8. Születésnapi Jazz Party
Budapest Jazz Club
1136 Hollán Ernő utca 7.
http://www.bjc.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: