2016. január 18., hétfő

Educatio Kiállítás: ahol minden a továbbtanulásról szól




Több mint száz oktatási intézmény mutatja be kínálatát továbbtanulás témakörben Budapesten, az Educatio Kiállításon, ahová idén 40 000 főt várnak. A belépés ingyenes. 




Szó lesz a legújabb duális képzésekről, ösztöndíj lehetőségekről és az Apolló életpálya modellről éppúgy, mint felvételi követelményekről vagy a hallgatói életről. A bizonytalanoknak pályaorientációs tanácsadással, a pedagógusok számára szakmai újdonságokkal készülnek a szervezők. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje idén január 21-23. között lesz a Symában, szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével.
A tizenhatodik alkalommal életre hívott rendezvényen minden kiállító és előadó egy célt támogat: a továbbtanulók meghozhassák a számukra legjobb döntést. Ezért a résztvevő intézmények és szervezetek képviselői fáradhatatlanul válaszolnak a kérdésekre, három napon keresztül. A még bizonytalanok pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a helyes irányt, az egyetemek, főiskolák standjainál pedig megismerkedhetnek többek között a felvételi követelményekkel, a választható tárgyakkal, a kollégiumi lehetőségekkel, a juttatásokkal, ösztöndíjakkal, a hallgatói élettel, vagy akár az elhelyezkedési esélyekkel.
A pavilonoknál az intézmények jelenlegi hallgatóit is kérdezhetik az érdeklődők, így naprakész információkat és tapasztalatokat gyűjthetnek, első kézből. De vélhetően a pedagógusok és intézményvezetők sem unatkoznak majd: ők a szakma újdonságairól, taneszközök és módszerek korszerűsödéséről informálódhatnak.
„A rendezvény erőssége, hogy a továbbtanulást fontolgatók egy helyen, nagyon rövid idő alatt, mégis széles körűen informálódhatnak szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény ajánlatáról. A palettát színesítik a külföldi egyetemek, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek, nyelviskolák és tankönyvkiadók is, akik szintén bemutatkoznak. A program évek óta nagyon népszerű, idén is több tízezer embert várunk" - nyilatkozta Maszlavér Gábor, az Educatio Kiállítás főszervezője.
A több mint 120 standból 43-at felsőoktatási intézmények foglalnak el, így a legtöbb hazai intézmény képviseli magát, ugyanakkor 16 országból érkezik még közel 40 kiállító. Az ingyenesen látogatható eseményen napközben a nagyszínpadnál izgalmas előadásokat is meg lehet hallgatni például a duális képzésről, vagy épp az Apollo életpálya modellről.
2016. január 21-23.
Educatio Kiállítás
Syma
http://www.educatiokiallitas.hu
 

Nincsenek megjegyzések: