2010. február 17., szerda

Lisszabon, a napfény fővárosa




Ha több napfényre vágyódsz, mint ami a tél végén itt, a Kárpát-medencében jut, délebbre kell utaznod! Vedd számításba Portugáliát!




Ízélmények

A gasztronómiai örömök rajongói sem fognak csalódni! A friss tengeri halak széles választékát kínálják nemcsak az előkelő éttermek, hanem a városszerte megtalálható kisvendéglők is, amelyek kiváló fogásaikat a kirakat üveges hűtőjében tárolt alapanyagokkal bizonyítják. A kagylók, rákok és csigák kedvelői is jó helyen járnak, a friss tengeri herkentyűk garmadáját találhatják meg, ízletesen elkészítve. A helyi sajtfélék remekül kiegészítik a kiváló portugál borokat, amelyek közül nem csak a világhírű portóit érdemes megkóstolni.

Az édesszájúak pár napra tegyék félre a fogyókúrát, és engedjenek a csábításnak! Megéri. A portugál édességek igazi élménnyel szolgálnak, mert az ízek eddig ismeretlen harmóniáját mutatják be, a mindenhol finoman főzött, olcsó kávé mellé pedig mind reggelinek, mind uzsonnának mesések. A leghíresebb sütemény a titkos recept alapján készülő, krémmel töltött pastel de nata, amelyet a legnagyobb belémi cukrászdában, a kolostor tőszomszédságában mindennap éjfélig frissen sütve kóstolhatunk meg, napközben pedig a konyhába is bekukucskálhatunk az erre a célra szolgáló ablakon keresztül.

Ha pedig már úgy gondolod, hogy eleget adóztál a kultúrának és a kulináris élvezeteknek, térj be az egyik nagy bevásárlóközpontba, vagy a sétálóutcák divatüzleteibe. A legnagyobb európai márkákat kedvező árakon kaphatod meg Lisszabonban, illetve olyan boltokat is találhatsz, amelyek nálunk még nincsenek jelen. Az otthon maradókról se feledkezz meg, az óvárosban remek csecsebecséket vásárolhatsz nekik! A hagyományos portugál alapanyagból, a parafából készült ajándéktárgyakat fogyatékkal élőket alkalmazó cégek állítják elő, és ezzel segítik őket.


Forrás: Tánczos Orsolya - Ötvenentúl.hu

Nincsenek megjegyzések: